Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Proiecte de turism şi recreere prin fonduri europene. GALERIE FOTO

DÂMBOVIŢA: Proiecte de turism şi recreere prin fonduri europene. GALERIE FOTO 

Incursiunea Agenţiei pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) în judeţul Dâmboviţa, având ca scop prezentarea unor proiecte de succes realizate cu fonduri europene nerambursabile, a continuat şi astăzi, 13 martie.

Am ajuns în inima satului românesc, la Bolovani – comuna Cornăţelu. Aici, pe malul pârâului Ilfov, într-un culoar îmbătat de linişte şi aer curat, a fost construit un Centru de Excelenţă pentru Tradiţii Educaţionale. Valoarea totală a acestui proiect a depăşit 550.000 de euro.

bolovani 4

Centrul de Recreere de la Bolovani îmbină armonios arhitectura tradiţional românească cu notele de modernism. O contopire de excepţie realizată de renumitul arhitect Şerban Sturza, care a creat un spaţiu de vis. Un loc pe care cei ce vin pentru odihnă şi delectare nu-l vor uita niciodată. Ba, chiar vor reveni aici cu mare dragoste!

Centrul de Excelenţă se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. capacitatea de cazare este de 22 de locuri, dispuse în 10 camere. Toate încăperile destinate turiştilor sunt mobilate cu gust, încălzite şi dotate cu grupuri sanitare proprii.

bolovani 3

Pentru a-l familiariza pe oaspetele de la oraş cu viaţa la ţară, Centrul dispune şi de o microfermă. De asemenea, pasionaţii de echitaţie au la dispoziţie un cal special antrenat care poate fi folosit pentru a călători în împrejurimi.

Beneficiarii proiectului de la Bolovani au recunoscut că au întâmpinat destule greutăţi în derularea acestei investiţii, dar nu s-au dat bătuţi. Au mers înainte, fiindcă a existat dragostea, pasiunea pentru ducerea la îndeplinire a acestui plan minunat.

bolovani 1

După restaurant şi pensiune, urmează piscină şi pistă de carting la Lunguleţu

De la Bolovani, am pornit spre Lunguleţu. Frumoasa comună a legumicultorilor din sudul judeţului va beneficia în următoarele luni, datorită proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, de un complex hotelier cum puţine poţi găsi în judeţul Dâmboviţa.

Soţii Lavinia şi Vali Pîciu, beneficiarii acestui proiect-mamut, sunt doi luptători. Au tras din răsputeri ca să scoată la capăt această investiţie. Drumul nu s-a încheiat, însă, la final, zona de sud a judeţului Dâmboviţa se va îmbogăţi cu o adevărată perlă a turismului.

În afară de restaurant şi pensiune, soţii Pîciu se pregătesc să construiască o piscină acoperită, o păstrăvărie şi o pistă de carting.

piciu lunguletu 1

„A fost greu. Multă muncă, mult stres, multă alergătură. Aprobări, documente… Dar, acum avem satisfacţia lucrului bine făcut. Ceea ce am realizat noi aici rămâne peste timp. Dă o notă de civilizaţie zonei. Oamenii vor avea un spaţiu unde să se recreeze. Nu ne vom opri aici. Dorim să punem pe picioare alte investiţii. Trebuie să arătăm că şi noi, românii, ştim să cheltuim aşa cum se cuvine fondurile puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană”, ne-a declarat Lavinia Pîciu.

piciu lunguletu 2 piciu lunguletu 3

View My Stats