Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 15, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Nu procurorii DNA, ci Inspecţia Socială a făcut prăpăd în comuna Ludeşti!

DÂMBOVIŢA: Nu procurorii DNA, ci Inspecţia Socială a făcut prăpăd în comuna Ludeşti! 

Un control al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa i-a lăsat pe mai mulţi locuitori ai comunei Ludeşti cu mâna la burtă. Oamenii sunt obligaţi să înapoieze diferite sume de bani primite sub formă de ajutor social.

Potrivit edilului Laurenţiu Dincă, procurorii DNA nu au în desfăşurare nicio anchetă la Primăria Ludeşti, însă, într-adevăr, sunt familii care au primit decizii de impunere pentru sume ce depăşesc o sută de milioane de lei vechi, reprezentând ajutorul social încasat timp de mai mulţi ani. În general, este vorba despre bătrâni nevoiaşi, care au fost descoperiţi cu bani în bancă. Nu sume colosale! Pur şi simplu, au pus deoparte, aşa cum se obişnuieşte la ţară, bani pentru înmormântare, să le fie copiilor mai uşor cu cheltuielile atunci când o veni momentul…

Primarul Laurenţiu Dincă spune că, deşi legea stipulează că, dacă ai în bancă mai mult de 3.000 de lei, nu poţi beneficia de ajutor social, decizia de a-i obliga pe aceşti bătrâni să restituie chiar şi 15.000 de lei i se pare cumva exces de zel. În plus, se gândeşte că AJPIS nici nu va avea cum să recupereze banii pentru că oamenii sunt săraci lipiţi pământului.

Pe lângă cei cu conturi bancare, la Ludeşti mai există alte trei categori de beneficiari de ajutor social obligaţi să restituie sumele primite. Cei care nu au depus la timp adeverinţa de venit, care se reînnoieşte din trei în trei luni; cei care au dus-o la Primărie, însă asistentul social nu a ataşat-o la timp în dosar şi cei care nu au declarat că au primit subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. În cazul acestora, sumele ce trebuie restituite variază între 150 şi 500 de lei, respectiv cuantumul ajutorului social aferent lunilor în care au apărut aceste disfuncţionalităţi. VOM REVENI.

View My Stats