Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: La Găeşti, ambiţiile politice sunt mai presus de interesul comunităţii

DÂMBOVIŢA: La Găeşti, ambiţiile politice sunt mai presus de interesul comunităţii 

Este un fapt evident, primarul Dan Iacobuţă a reuşit să schimbe faţa oraşului Găeşti. Localitatea unde s-a născut Arctic-ul, înaine de 2012, avea o înfăţişare hidoasă, fără parcuri amenajate, fără spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii. Parcul Central din Găeşti era un exemplu de delăsare a autorităţilor de până atunci. Acum, grădina publică din inima oraşului începe să capete o înfăţişare europeană. Deocamdată, parţial…

Asta, fiindcă aleşii PNL şi PDL se opun cu orice preţ modernizării. Dan Iacobuţă ne-a declarat că reprezentanţii celor două partide vor cu orice preţ să îi blocheze toate iniţiativele. Nu contează binele comunităţii, important este să îl faulteze pe Iacobuţă. În momentul de faţă, la Găeşti există o situaţie unică la nivel naţional.

Din cauza reticenţei consilierilor opoziţiei, Parcul Central din Găeşti nu a putut să fie gata înainte de sărbătorile de Paşte. Aleile principale pe unde se face accesul în parc, dinspre centrul oraşului, au înfăţişări diferite.

iacobuta 2Una a fost reamenajată şi arată ca la carte, cu tot ce îi trebuie unei grădini publice, bănci, flori… Cealaltă poartă amprenta vechiului, a nepăsării aleşilor care se opun.

„Consilierii locali au venit cu o hotărâre de sistare a lucrărilor. Legea 21, privind mediul, pe care ar trebui să o citească domnii consilieri, ne obligă să facem aceste lucruri, să creem spaţii verzi,locuri de agrement pentru cetăţenii noştri, pentru copii. Domnii consilieri au tăiat bani numai de la lucrări importante”, declară primarul Dan Iacobuţă.

Ceea ce s-a realizat până acum în Parcul Central din Găeşti s-a făcut cu bani puţini şi cu efortul angajaţilor de la Primărie. În opinia edilului de la Găeşti, refuzul consilierilor PDL şi PNL de a aproba reamenajarea parcului este un abuz, o încălcare a legii.

parc gaesti 1

„Doresc să schimb înfăţişarea acestui oraş,lăsat prea mult timp de izbelişte. Vreau să reamenajez albia pârâului Răstoaca, porţiunea care străbate parcul. Acum este un focar de infecţie. Avem promisiunea celor de la Apele Române că vor decolmata pârâul, apoi îl vom aranja aşa cum a fost odată, demult, o mândrie a oraşului Găeşti”, spune Dan Iacobuţă.

În Găeşti, într-un timp scurt, autorităţile au mai reuşit să amenajeze două parcuri, în zone altădată năpădite de mizerie şi de bălării. Şi, ca să ştie lumea cine se opune înfrumuseţării oraşului, primarul doreşte să monteze la intrarea în Parcul Central un panou pe care să treacă numele celor care împiedică să fie continuate lucrările de înfrumuseţare a grădinii centrale din Găeşti.

iacobuta 1

View My Stats