Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » „Dâmboviţa în siguranţă”: 129 de poliţişti angrenaţi, 389 de sancţiuni aplicate

„Dâmboviţa în siguranţă”: 129 de poliţişti angrenaţi, 389 de sancţiuni aplicate 

În ziua de 22 iunie 2012, între orele 09:00-03:00,  la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa  s-a desfăşurat  acţiunea  ”Dâmboviţa în siguranţă”, un ansamblu de activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat,  ce au  avut drept  obiectiv asigurarea unei prezenţe active a poliţiştilor în teren,  pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi asigurarea cadrului operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional.

Acţiunea  s-a desfăşurat  în municipiile Târgovişte şi Moreni, în oraşul Găeşti, în mai multe localităţi rurale, dar şi pe tronsoanele de drum naţional care tranzitează judeţul Dâmboviţa, fiind angrenaţi 129 de poliţişti.

Cu această ocazie au fost aplicate 389 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare însumează 74710 lei. Totodată au fost constatate 6 infracţiuni, au fost reţinute 26 de permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:
1.Cu ocazia activităţilor  executate de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Financiare Dâmboviţa,  Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia pentru Agricultură a  Judeţului Dâmboviţa, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, pentru abaterile constatate fiind aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 24.500 lei.
Totodată au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare 6.577 lei, din care: 1.247 Kg. legume şi fructe în valoare de 5.247 lei, 80 pachete de ţigări în valoare de 1.000 lei şi 30 l. alcool în valoare de 330 lei.

2. Lucrătorii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Dragomireşti, împreună cu lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au executat o acţiune la centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase de pe raza comunelor Măneşti şi Lucieni, ocazie cu care, la sediul unei societăţi
comerciale  din comuna  Lucieni a fost găsită cantitatea de 15 t. deşeuri feroase, pentru care numitul R.M., administratorul societăţii, nu deţinea documente de provenienţă, iar cantitatea respectivă nu era evidenţiată în fişa de magazie, neexistând notă de recepţie. S-a luat măsura lăsării în custodia administratorului a cantităţii de deşeuri, până la definitivarea cercetărilor.

3. În urma activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, a fost depistat numitul O.S., de 33 de ani, din municipiul Târgovişte, pe numele căruia  Tribunalul Bucureşti emisese  mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 1 an închisoare, pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 25 din Legea nr.365/2002 privind comerţul electronic.
Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Dâmboviţa.

4. Pe D.N. 72,  pe raza localităţii Dumbrava,  poliţiştii rutiri l-au depistat pe numitul S.E.,  de 34 ani, din municipiul  Târgovişte, în timp ce conducea un autoturism,  fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,88 ml./l alcool pur în aerul expirat).
Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

Sursa: IPJ Dâmboviţa

View My Stats