Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 14, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ileana Bocanciu, un explorator care face cinste judeţului

DÂMBOVIŢA: Ileana Bocanciu, un explorator care face cinste judeţului 

Ileana Bocanciu, unul dintre puţinii români care au ajuns la Polul Sud, şi-a lansat astăzi, la Biblioteca Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte, jurnalul acestei călătorii care a durat 70 de zile şi care s-a încheiat exact în urmă cu 8 ani, pe 10 martie 2006.

„Antarctica – un colţ de rai” este o carte cu totul aparte, o carte despre oameni, despre surprizele plăcute şi mai puţin plăcute pe care aceştiua ţi le pot face atunci când eşti la capătul lumii, după cum s-a exprimat autoarea.

„Pentru mine a fost o prezenţă în rai, dar a fost şi o experienţă foarte dificilă, fiindcă uneori, m-am simţit singură. Zona diferă foarte mult de ceea ce suntem obişnuiţi să vedem”, îşi aminteşte Ileana Bocanciu.

Cartea are 360 de pagini, dintre care 16 color, şi se compune din două părţi: „Antarctica – un colţ de rai” şi „Amintiri”.

Despre Ileana Bocanciu, prietenii spun că este născută sub zodia exploratorilor, fiind un exponent al celor care au văzut lumea de la înălţimi, dar şi din subteran, adică din peşteri.

ileana bocanciu 2

View My Stats