Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Hoţii au furat din Parcul Mihai Bravu din Târgovişte mijloace fixe în valoare de 2,3 miliarde de lei

DÂMBOVIŢA: Hoţii au furat din Parcul Mihai Bravu din Târgovişte mijloace fixe în valoare de 2,3 miliarde de lei 

Parcul Mihai Bravu din Târgovişte, amenajat cu fonduri europene nerambursabile pe malul râului Ialomiţa, în perimetrul cuprins între podul Teiş şi cel de lângă Arhiepiscopie, rămâne fără mobilier şi echipamente! Consilierii municipali au aprobat, în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii aprilie, casarea mijloacelor fixe cu grad ridicat de uzură – în valoare de 40.915 lei şi scoaterea din evidenţa contabilă a celor furate – în valoare de 236.958,02 lei.

Comisia desemnată să inventarieze situaţia la faţa locului a stabilit că, urmare acţiunii hoţilor, Parcul Mihai Bravu a rămas fără: reţeaua electrică – 145.168,32 lei; instalaţia de udat – 73.027,87 lei; 10 bănci – 11.809,40 lei; o masă de picnic – 6.332,29 lei şi un coş de gunoi – 620,14 lei.

Ataşat raportului de specialitate, consilierii au putut studia şi o rezoluţie a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de doi târgovişteni într-un dosar înregistrat în anul 2012, privind sustragerea unor bunuri metalice din Parcul Mihai Bravu. Practic, din cercetările poliţiştilor a reieşit că cei doi spart cu barosul postamentul de la suporţii metalici ai reţelei de iluminat, însă stâlpii fuseseră furaţi anterior, fiind întocmit şi atunci dosar penal, rămas însă cu autori necunoscuţi…

Şi, uite aşa, Parcul Mihai Bravu din Târgovişte a rămas neiluminat şi fără o parte din mobilier. În plus, râul ialomiţa şi-a luat şi el partea, „muşcând” adânc din maluri. Din acest motiv, anul trecut, o bună bucată de timp, a fost interzis accesul în perimetrul parcului.

View My Stats