Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 12, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Femeile sunt ajutate să ocupe, pe piaţa muncii, aceleaşi posturi cu bărbaţii

DÂMBOVIŢA: Femeile sunt ajutate să ocupe, pe piaţa muncii, aceleaşi posturi cu bărbaţii 

Astăzi, a fost lansat la Târgovişte proiectul „Şanse şi drepturi egale”, menit să prevină discriminarea de gen pe piaţa muncii, în scopul asigurării accesului egal la ocupare și dezvoltare profesională.

Practic, se vor asigura servicii de consiliere profesională şi analiză a nevoilor individuale de formare profesională. Aceste activităţi se realizează în cadrul unor şedințe de consiliere, folosind chestionare de analiză de nevoi, chestionare de evaluare psiho-socială și formulare de stabilire a traseului profesional.

„Conceptul acesta a fost scos în faţă după Revoluţia Franceză. Şi noi, în Târgovişte, mizăm pe egalitatea de şanse. Implicarea femeilor în viaţa municipiului este din ce în ce mai pronunţată. Şi în mediul politic, şi în cel al afacerilor. Femeile îşi îndeplinesc obiectivele poate chiar mai bine decât bărbaţii. Primăria Târgovişte va rămâne un partener onest şi deschis în astfel de proiecte”, a punctat Ciprian Prisăcaru – primarul interimar al municipiului Târgovişte.

Proiectul „Şanse şi drepturi egale” se adresează femeilor din județele Brașov, Covasna, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Buzău, Vrancea și municipiul București şi este implementat, cu fonduri europene nerambursabile, de Patronatul Femeilor de Afaceri al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Municipiul București, în parteneriat cu SC Projob Profile din Târgovişte, First Job School din Braşov şi Consult Meridian din Buzău.

lansare proiect femei cu initiativa 2

Grupul ţintă vizat de acţiunile proiectului este format din: 920 de femei, 20 de manageri ai autorităţilor publice locale şi centrale, 70 de persoane ce aparţin personalului instituţiilor publice, locale şi centrale, 60 de operatori şi 15 experţi din mass-media, 20 de persoane din cadrul organizaţiilor societăţii civile din regiunile pe care le acoperă proiectul.

Se vor furniza servicii de calificare pentru 736 de femei, dar şi servicii suport pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi iniţierea unei afaceri pe cont propriu. De asemenea, proiectul facilitează accesul pe piața muncii a grupurilor vulnerabile, 160 de persoane din grupul ţintă fiind persoane în căutarea unui loc de muncă – şomeri, 20% dintre aceştia fiind de etnie romă.

Se vor pune la dispoziţia persoanelor care aparţin grupului ţintă următoarele cursuri gratuite şi acreditate, în funcţie de cerinţa fiecărei regiuni: competenţe antreprenoriale; contabilitate în partidă simplă; formator; confecţioner asamblor articole textile; babysitter; îngrijitoare bătrâni la domiciliu; lucrător în comerţ; coafor; cosmetică; operator introducere, validare şi prelucrare date; formator; transator; lucrător salubrizare; lucrător la prelucrarea produselor din lemn; îngrijitoare copii; brutar.

View My Stats