Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » DÂMBOVIŢA: Elevii de la Şcoala Vasile Cârlova din Târgovişte au câştigat toate premiile la concursul „Suntem copii ai Europei”

DÂMBOVIŢA: Elevii de la Şcoala Vasile Cârlova din Târgovişte au câştigat toate premiile la concursul „Suntem copii ai Europei” 

Aproximativ 300 de elevi de la şcoli din întreg judeţul au participat astăzi, 2 iunie 2014, la concursul organizat de EUROPE DIRECT Târgovişte, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului.

Elevii s-au prezentat în echipe de câte patru copii, fiecare dintre ei având o sarcină bine stabilită. Pentru a se înscrie în competiţie, juniorii au trebuit sa realizeze o compunere sau o poezie pe tema “Planeta Europeană a Copilului”, alături de o planşă cu acelaşi titlu şi datele personale ale acestora însoţite de atribuţiile lor.

Ca şi în anii anteriori, prin tragere la sorţi, s-a atribuit fiecărui echipaj o ţară membră a Uniunii Europene pe care să o reprezinte. Cele patru probe – prezentarea ţării, muzică, dans şi desen – au surprins în mod plăcut atât publicul cât şi juriul cu momente riguros pregătite şi mici opere de artă.

„Micuţii au avut ocazia să se distreze, să îşi arate talentele şi nu numai. Copiii şi-au făcut mulţi prieteni noi şi au plecat acasă cu o stare de bună dispoziţie. Fiecare probă a fost punctată de la 1 la 3 puncte, pentru nota finală contând şi numărul de susţinători ai echipelor, precum şi notele obţinute la dosarele de înscriere”, se arată într-un comunicat al Centrului Europe Direct Târgovişte.

Pe primul loc s-a calificat GERMANIA, reprezentată de Şcoala Vasile Cârlova din Târgovişte – clasa a III-a B. Al doilea loc a fost ocupat de ITALIA – Şcoala Vasile Cârlova din Târgovişte, clasa a IV-a B, iar locul al treilea a revenit SPANIEI, clasa a IV-a B de la aceeaşi şcoală.

Premiile au constat în aparatură electronică: tablete, rame foto digitale şi căşti audio. Participanţii au putut extrage câte un bilet câştigător la tombola europeană, astfel încât cu toţii au primit cadouri.

View My Stats