Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Deputatul PSD Corneliu Ştefan le cere liberalilor să voteze pentru binele judeţului

DÂMBOVIŢA: Deputatul PSD Corneliu Ştefan le cere liberalilor să voteze pentru binele judeţului 

Gestul consilierilor judeţeni PNL de a vota împotriva proiectului de hotărâre privind transferul celor 10 apartamente în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne, prin care pun în pericol investiţii de aproape 90 de milioane de euro ce urmează a fi materializate în zona de sud a Târgoviştei, a bulversat scena politică dâmboviţeană.

Corneliu Ştefan, deputat PSD de Dâmboviţa, a cerut astăzi aleşilor PNL să-şi revizuiască atitudinea şi, în final, să voteze pentru binele Târgoviştei, pentru binele judeţului Dâmboviţa.

Drumul de legătură dintre Gara Târgovişte-Sud şi şoseaua de centură, complexul sportiv şi stadionul, parcul de odihnă şi de agrement, sediul RAR, sediul pentru Arhivele Statului, Centrul de comandă ISU, aproape finalizat, proiectul european privind reabilitarea istoricei Şcoli de Cavalerie nu pot fi realizate fără efectuarea schimbului de proprietăţi prevăzut în înţelegerile dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Ministerul de Interne.

A mai dezvăluit Corneliu Ştefan faptul că un om de afaceri din Bucureşti doreşte să construiască la Târgovişte, în zona fostei unităţi militare de la gară, un mall. Valoarea proiectului este de circa 30 milioane de euro.

„De trei luni, suntem în negociere cu acest investitor. A venit şi cu un business-plan şi cu un proiect, dar stăm în stand-by, nu putem face nimic până nu rezolvăm situaţia proprietăţii terenului”, a precizat Corneliu Ştefan.

Practic, pentru cele 10 apartamente a căror valoare este de 720.000 de euro, judeţul câştigă 26 de hectare de teren şi investiţii socio-economice de aproape 90 de milioane de euro.

„Trag un semnal de alarmă către consilierii judeţeni şi conducerea PNL Dâmboviţa, pentru a intra într-o logică normală de dezvoltare a judeţului şi a municipiului Târgovişte. Le aduc aminte că s-a terminat campania electorală. PSD a câştigat alegerile, dar, împreună, indiferent de culoarea politică, trebuie să facem totul pentru locuitorii acestui judeţ, pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele de dezvoltare. Noi nu am împărţit Dâmboviţa în două. Avem o singură politică, aceea de a sluji cetăţeanul”, a precizat Corneliu Ştefan.

De menţionat că, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, i-a avertizat pe aleşii PNL că va depune împotriva lor plângeri penale pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Până în acest moment, liberalii nu au argumentat, cu subiect şi predicat, decizia de a vota împotriva proiectului privind transferul apartamentelor în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne astfel încât, conform înţelegeri dintre cele două entităţii, Consiliul Judeţean să poată intra în proprietatea terenului din zona fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud.

View My Stats