Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: CSM Târgovişte este din nou campioana naţională la baschet feminin

DÂMBOVIŢA: CSM Târgovişte este din nou campioana naţională la baschet feminin 

CSM Târgovişte şi ICIM Arad au început să numerele titlurile din doi în doi ani. După trofeele cucerite în 2010 şi 2012, echipa din Târgovişte a redevenit campioană la sfârşitul acestui sezon, în urma unei finale dramatice în faţa principalei sale adversare din ultimii 20 de ani.

Cu 2-1 la „general” consemnat după trei partide palpitante şi încheiate la maximum două puncte diferenţă (n.r. două jocuri au avut nevoie şi de prelungiri), CSM a intrat în meciul patru decisă să pună capăt suspansului care a fost permanent în ultimele zile. Astfel, elevele lui Dan Fleşeriu s-au desprins rapid de ICIM Arad (scor 11-5, min. 5).

Dacă în meciurile precedente, greul în tabăra formaţiei din Târgovişte l-au dus Givens şi Poole, de această dată CSM a funcţionat la capacitate maximă cu toate motoarele. Astfel, în evidenţă au mai ieşit Smith la recuperare şi Green la linia de trei puncte. Aceasta din urmă a dat recital în prima repriză, reuşind să înscrie în patru rânduri din cele 5 încercări. În partea cealaltă, absenţa lui Destiny Williams a fost mult mai evidentă decât în partida precedentă. Astfel, diferenţa a crescut constant, după primele 20 de minute Târgovişte având un avantaj mai mult decât confortabil, scor 46-30.

Partea secundă a jocului a debutat sub aceeaşi manieră, cu formaţia gazdă la comandă. CSM a ajuns la la 52-32, motiv să-şi mai tragă sufletul şi să mai reducă astfel ritmul. ICIM Arad s-a trezit din „pumni” graţie eroinei Monique Coker, cea care a reuşit să egaleze în două rânduri Târgovişte în ultima secundă în meciurile precedente şi să le trimită în prelungiri.

Americanca a luat jocul pe cont propriu şi cu şapte puncte consecutive înscrise pentru propria echipă a redus diferenţa la 49-58 în minutul 29. Fără să fi avut o evoluţie pe măsura aşteptărilor, campioana en-titre a revenit în joc. Dacă primele trei sferturi au început sub nota de dominare a CSM-ului, startul ultimelor 10 minute a aparţinut Aradului, care a prins aripi şi s-a apropiat la cinci puncte (scor 61-56).

Suspansul, absent vreme de 30 de minute, a reaprins disputa Târgovişte – Arad. Însă numai pentru câteva momente. Fleşeriu a trimis-o în teren pentru a aduce un suflu nou alături de Givens şi Coker, iar mutarea s-a dovedit a fi câştigătoare. CSM a reuşit să menţină o diferenţă de 8-10 puncte până în final, când s-a impus cu 70-62.

Aşadar, Târgovişte şi-a recâştigat trofeul pierdut anul trecut. Şi mai interesant, noua campioană a obţinut titlul după ce a terminat sezonul regulat pe locul 3.

Sursa: prosport.ro

View My Stats