Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Comuna Voineşti a recepţionat staţia de epurare! Localnicii vor trăi mai bine ca la oraş!

DÂMBOVIŢA: Comuna Voineşti a recepţionat staţia de epurare! Localnicii vor trăi mai bine ca la oraş! 

Comuna Voineşti a pornit, în ultimii ani, cu paşi repezi spre statutul de localitate cu civilizaţie urbană, dacă privim cu atenţie spre realizările edilitar-gospodăresc ce situează aşezarea dintre dealuri şi livezi în categoria celor europene.

Astăzi, în ciuda vremii destul de capricioase, primarul Dănuţ Gabriel Sandu şi viceprimarul Claudiu Popa au supraveghet debarcarea instalaţiei de epurare adusă tocmai din Lituania. Staţia de epurare face parte din sistemul centralizat de canalizare care se desfăşoară pe o lungime de 7,8 km şi deserveşte satul de centru – Voineşti.

Proiectul, în valoare de circa 4 milioane de lei, este realizat în procent de 97% şi a fost finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu – 95% şi sume de la bugetul local – 5%. Investiţia are termen de finalizare luna decembrie 2015, dar la Voineşti se lucrează intens şi cu simţ de răspundere astfel că va fi gata mult mai repede, respec tiv în martie 2015. Primarul Dănuţ Gabriel Sandu şi-ar fi dorit să taie panglica inaugurală luna aceasta, dar timpul neprielnic nu permite continuarea lucrărilor.

De sistemul de canalizare vor beneficia circa 400 de gospodării din satul Voineşti.

„Suntem mulţumiţi de această ralizare care apropie şi mai mult viaţa voineştenilor de cea de la oraş. Avem canalizare, apă potabilă, gaze, mai rămâne să definitivăm programul de asfaltare totală a căilor rutiere de pe teritoriul Voineştiului şi avem toată infrastructura necesară unui trai civilizat, european”, ne-a declarat primarul Dănuţ Gabriel Sandu.

statie epurare voinesti 2

View My Stats