Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Coaliţia PNL-PDL ţine pe loc comunitatea din Gura Ocniţei

DÂMBOVIŢA: Coaliţia PNL-PDL ţine pe loc comunitatea din Gura Ocniţei 

Scopul unor alianţe politice ar trebui să fie spre binele unei comunităţi, nicidecum împotriva acesteia! În Dâmboviţa însă, spune Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean şi al Organizaţiei PSD, s-au creat şi coaliţii de dragul de a pune piedici unor administraţii locale. Exemplu concret la Gura Ocniţei, unde PNL şi PDL au semnat un protocol din care reise că nu se doreşte altceva decât a se pune beţe-n roată primarului şi viceprimarului. Iar acest pact datează din noiembrie 2013, adică de pe vremea când PNL ar fi trebuit să formeze Uniunea Social Liberală, adică să meargă cot la cot cu PSD! În situaţia dată, cot la cot cu edilii de la Gura Ocniţei.

Primul şi cel mai important punct din protocolul PNL-PDL a vizat schimbarea, fără niciun motiv, a viceprimarului Constantin Gătej, pentru ca ulterior postul devenit astfel vacant să fie ocupat de candidatul PDL Gura Ocniţei. Nu le-a ieşit din prima, din cauza presiunii comunităţii, însă ideea nu a fost eliminată. Prin urmare, şicanele sunt acum la ordinea zilei în Consiliul Local. La Gura Ocniţei a face opoziţie înseamnă a fi împotriva oricărui proiect care a fost iniţiat de primarul Sorin Ioniţă, doar pentru că poartă semnătura acestuia, nu contează cât de important este pentru comunitatea locală. Pe acest principiu, nu se pot construi toalete moderne la unităţile de învăţământ din Adânca şi Săcuieni, cadrele didactice, elevii şi copiii de la grădiniţă fiind obligaţi să folosească tot WC-urile din fundul curţii.

Asta în condiţiile în care, aleşii PNL şi PDL au consemnat pompos în protocolul pe care l-au semnat în noiembrie 2013 că vor promova şi vota hotărâri prin care să se realizeze „lucrări de investiţii de prim interes pentru majoritatea cetăţenilor”. Păi dacă nici construirea de toalete la şcoli şi grădiniţe nu este de interes general, atunci ce? Doar hotărârea de schimbare a viceprimarului pe care au promovat-o era de interes general? Nu cumva la mijloc nu este decât interesul politic?

Şi, uite aşa, de câteva luni, Consiliul Local Gura Ocniţei funcţionează doar prin voinţa aleşilor PSD. Orice proiect hotărâre care necesită 2/3 din voturi rămâne doar la stadiul de propunere. Şi dacă a existat un consilier care a votat cu grupul PSD, uitând de protocolul PNL-PDL pentru binele comunităţii, în speţă fostul primar Gheporghe Diaconu, a ajuns să fie ameninţat cu excluderea din partid. Asta este probabil „poziţia comună” despre care se vorbeşte la punctul 3 din respectivul act. Administraţie de senzaţie, ce mai!

View My Stats