Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » DÂMBOVIŢA: Atenţie când completaţi numărul de animale din cererile SAPS!

DÂMBOVIŢA: Atenţie când completaţi numărul de animale din cererile SAPS! 

Campania de primire a cererilor privind sprijinul agricol pe suprafaţă este în plină desfăşurare. În judeţul Dâmboviţa, 27.000 de fermieri ar trebui să ajungă la APIA până pe 15 mai şi să completeze cererile pentru obţinerea ajutorului bănesc. Până la această dată, s-au depus 3.095 de solicitări, faţă de 4.099 câte fuseseră programate.

„Ţinem foarte mult ca fermierii să respecte programarea, pentru a lucra în condiţii normale şi civilizate. De asemenea, în acest mod se va evita îmbulzeala de la sfârşitul campaniei”, ne-a declarat Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Agricultorii care nu s-au prezentat la APIA în ziua şi la ora la care au fost chemaţi riscă să piardă timp preţios la coadă sau chiar să ajungă să depună cererea în perioada cu penalizare de 1% pentru fiecare zi de întârziere, respectiv 16 mai – 9 iunie.

Ca element de noutate, în cererile SAPS de anul acesta există o rubrică şi pentru animale, care trebuie completată cu mare atenţie.

APIA îi avertizează pe fermieri că numărul de animale trebuie să corespundă cu cel din baza de date a Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În plus, solicitanţii au nevoie de codul exploataţiei zootehnice cu care sunt înregistraţi la ASNSVSA.

„Dacă se găsesc neconcordanţe în momentul corelării celor două baze de date, se va considera că fermierul a încălcat bunele condiţii agricole şi de mediu, caz în care sunt prevăzute sancţiuni severe”, precizează Oana Năstase.

Fermierii trebuie să mai reţină că trecerea animalelor în cererea SAPS nu are nicio legătură cu cererile care trebuie depuse pentru obţinerea sprijinului pentru creşterea de bovine.

View My Stats