DÂMBOVIŢA: Ambasadorul de Tineret continuă la Moreni
Primăria Municipiului Moreni anunţă lansarea proiectului „Ambasadorul de tineret 2B”, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1 – Tineri pentru Europa, Subacţiunea 1.1 – Schimburi de tineri.
Proiectul va fi implementat în perioada 03.02.2014 – 31.12.2014 în parteneriat cu Turrisespacos Empresa Municipal Torres Novas (Direcția de Cultură și Sport a Primăriei Municipiului Torres Novas) şi are o valoare eligibilă de 35.840 de euro, din care cofinanţarea municipalităţii morenare este de 4.160 de euro.
Scopul proiectului este implicarea a 32 de tineri din Moreni și Torres Novas în activități de conștientizare, dezvoltare, cunoaștere, sport și sănătate pe parcursul a 16 zile.
Obiectivul general al proiectului este promovarea sportului ca stil de viață sănătos.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Creșterea interesului pentru activități sportive, dezvoltarea spiritului sportiv și de echipă,
2. Combaterea utilizării exagerate a calculatorului prin activități desfășurate în aer liber,
3. Dezvoltarea individuală a participanților prin educație non-formală,
4. Conștientizarea protecției mediului înconjurător,
5. Conștientizarea diversității umane prin incluziunea socială,
6. Dezvoltarea creativității prin diversitate culturală și cetățenie europeană.
Grupul țintă al proiectului este format din 32 de tineri cu vârsta cuprinsă între 13 – 25 de ani (16 tineri din Moreni și 16 tineri din Torres Novas). Beneficiarii direcți sunt cei 32 de tineri participanți, iar beneficiarii indirecți sunt ceilalți tineri care vor fi implicați în activitățile de pe parcursul celor 16 de zile de activități, precum și cetățenii din cele două comunități locale.
Am optat pentru 2B pentru că 2B este TO BE! Să fii Ambasador de tineret!
Proiectul reprezintă o modalitate con¬cre¬tă de a conştientiza tinerii asupra impor¬tan¬ţei desfăşurării de activităţi în aer liber prin sport şi protejarea mediului astfel încât aceştia să fie mai deschişi, mai implicaţi şi mai motivaţi în a petrece mai mult timp în natură într-un mod util, adecvat, din care pot deprinde noi cunoştinţe, noi abilităţi.
Metodele de lucru pe care le vom utiliza vor fi în mare măsură cele de educaţie non-formală, temele activităţilor fiind corelate cu acestea asigurându-se astfel o integrare complexă şi continuarea procesului de învăţare pe tot parcursul derulării schimbului de tineri.
Vor fi implementate prioritățile Uniunii Europene: Cetățenia europeană, Participarea ti¬ne¬rilor, Diversitate culturală, Includerea tine¬rilor cu oportunități reduse.
Manager de proiect,
Adrian Stângă