DÂMBOVIŢA: Află aici cine este Lică Sămădău din politica românească

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi al Organizaţiei PSD, a răspuns astăzi tirului de acuzaţii pe care i le-a adus săptămâna aceasta deputatul Florin Popescu.
„Asist cu mirare, adică nu mai înţeleg dacă Florin Popescu, deputat redistribuit în Parlamentul României, mai are toate ţiglele pe casă, fiindcă are comportament de huligan, nu de om politic serios. Asta, probabil, pentru că s-a apucat să crească porci! O să-i spunem Lică Sămădău. Chiar îi voi trimite şi cartea – Moara cu Noroc, că poate nu ştie despre ce personaj este vorba”, s-a exprimat Ţuţuianu.
Preşedintele Consiliului Judeţean a concluzionat că „Florin Popescu este un lider politic… răsuflat”. Asta, după ce ieri, Marin Antonescu – fostul colaborator apropiat al lui Popescu, şi la partid, şi la Consiliul Judeţean, l-a catalogat drept un om politic slab!
Urmare acuzaţiilor aduse de Florin Popescu, Adrian Ţuţuianu a decis să îi arate acestuia, cu documente şi plângeri penale către instituţiile statului, ce afaceri derulează în judeţ, direct sau prin interpuşi.
Primele sesizări către organele de cercetare vor viza lucrările de la Palatul Brâncovenesc din Potlogi şi cele privind reţelele de apă şi canalizare din oraşele Titu şi Găeşti.
„Îl anunţ public că-i fac plângere penală pentru modul cum a atribuit aceste lucrări. Domnul Florin Popescu va trebui să explice cum au dispărut din Dâmboviţa 140 de miliarde de lei fără să se fi făcut vreo lucrare”, a declarat Adrian Ţuţuianu.
De asemenea, şeful judeţului a legat numele deputatului Florin Popescu de defrişările a sute de hectare de pădure în munte, de bazinele piscicole care se amenajeazăla Văcăreşti şi Sălcioara şi de depozitul de fructe construit cu fonduri europene la Voineşti. Ţuţuianu spune că are dovezi că toate aceste investiţii sunt ale lui Popescu, chiar dacă se realizează prin interpuşi.
„Matei Cristian este, în acte proprietarul a sute de hectare de pădure în munte. O să cer autorităţilor statului să stabilească dacă provenienţa sumelor cu care au fost cumpărate este licită. O să cer să verifice şi de unde are domnul Duca – angajat la CarpatMontana – bani să asigure cofinanţarea în proiectele de construcţie a celor două bazine piscicole”, spune Adrian Ţuţuianu.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a făcut referire şi la folosirea unor acte false pentru accesarea de fonduri europene. Este cazul Parcului Industrial Moreni, care pierde bani europeni din cauza unor documente întocmite în fals. Aceeaşi situaţie la Brăneşti şi Răscăieţi, comune care trebuie să restituie în procent de 100% fondurile europene accesate, întrucât s-a utilizat la dosar un document neînregistrat la Consiliul Judeţean.
„Proiectele au fost întocmite de Mihai Vădan, iar lucrările au fost luate în subantrepriză de Florin Popescu”, susţine Ţuţuianu, care şi-a propus să dea publicităţii toate contractele de execuţie de lucrări, din 2005 încoace, finanţate de Consiliul Judeţean şi ajunse, prin metoda subcontractării, la familia lui Florin Popescu.