Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Curtea de Conturi, făcută knockout de justiţie

Curtea de Conturi, făcută knockout de justiţie 

Instituţia de control a publicat raportul pentru anul 2010, incriminând autorităţile publice, după ce, în foarte multe cazuri, justiţia le-a dat dreptate, anulând dispoziţiile Curţii de Conturi.

Caz concret la Târgovişte. În raportul cu pricina se arată că Primăria şi Direcţia de Asistenţă au plătit sporuri şi drepturi băneşti către personalul din administraţia publică locală, în baza contractelor colective de muncă, cu nerespectarea regulilor şi principiilor stabilite prin Leagea cadru nr. 330/2009, care instituie un nou sistem de salarizare. Se face referire la sporurile de fidelitate, loialitate, confidenţialitate, spor pentru condiţii vătămătoare, drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii în muncă, indemnizaţii de dispozitiv şi suplimente salariale etc.

„S-a luat act de decizia Curţii de Conturi, iar cei doi conducători – primarul municipiului Târgovişte şi directorul Direcţiei de Asistenţă – au emis decizii de imputare, care au fost atacate în instanţă de către Sindicatul Funcţionarilor Publici, parte semnatară a Contractului Colectiv de Muncă.

În instanţă, sindicatul a câştigat, iar cele două decizii de imputare au fost anulate. În cazul Primăriei Târgovişte, în mod irevocabil. În cazul Direcţiei de Asistenţă urmează să se judece recursul pe 22 februarie, la Curtea de Apel Ploieşti”, ne-a declarat Bertha Colea, purtător de cuvânt la Primăria Târgovişte.

Adriana Răceanu, Ion Obăgilă

View My Stats