Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ANCHETĂ » CURCANII TRATAȚI CU ANTIBIOTICE AU FOST… ALARMĂ FALSĂ! Producătorul vrea despăgubiri de la Agenția sanitară veterinară

CURCANII TRATAȚI CU ANTIBIOTICE AU FOST… ALARMĂ FALSĂ! Producătorul vrea despăgubiri de la Agenția sanitară veterinară 

Cătălin Muntean, proprietarul grupului de firme Galli Gallo din Codlea, a declarat, ieri, că pagubele produse de anunţul fals privind tratarea cărnii de curcan cu antibiotice au ajuns deja la câteva sute de mii de euro.

„Într-o zi bună de dinainte de apariţia crizei vindeam 44 de tone la un preţ mediu de 13,2 lei pe kilogram, iar acum vindem 21 de tone la un preţ mediu de 11,2 tone pe kilogram.
Neavând vânzări, suntem nevoiţi să ţinem curcanii şi să îi hrănim în continuare, ceea ce ne creşte preţul pe kilogram”, a spus Muntean.

„Ne-au tâtât într-un scandal fără sens”

Proprietarul grupului de firme din Codlea a mai spus că singurii care vor fi traşi la răspundere sunt cei de la Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASNVSA) care „au distribuit presei documente strict secrete, numele firmei noastre fiind târât astfel într-un scandal fără sens”. „Noi încă ne mai cuantificăm pierderile, iar acestea vor creşte în continuare. Aşa că vom solicita despăgubiri din partea ANSVSA pentru acest lucru”, a precizat Muntean.

ANSVSA recunoaşte că acuzele au fost nefondate

Vicepreşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că au fost finalizate verificările privind suspiciunea conţinutului de antibiotice într-o cantitate de piept de curcan exportată în Germania de compania codleană Galli Gallo, aceasta fiind nefondată. Mănăstireanu, care asigură conducerea ANSVSA până la numirea unui nou preşedinte, a precizat că societatea românească a respectat reglementările privind creşterea şi procesarea curcanilor, dar nu a spus că analizele făcute în Germania au fost eronate.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Foto: http://www.animalutul.ro

View My Stats