Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » CORNELIU-DRĂGAN TÂRGOVIȘTE, SINGURUL ACUARELIST ROMÂN ALES CA MEMBRU AL ACADEMIEI DIN BIRMINGHAM

CORNELIU-DRĂGAN TÂRGOVIȘTE, SINGURUL ACUARELIST ROMÂN ALES CA MEMBRU AL ACADEMIEI DIN BIRMINGHAM 

Corneliu Drăgan-Târgoviște a fost acceptat ca membru al Academiei Acuareliștilor din Birmingham, devenind astfel singurul acuarelist român ales să facă parte din prestigioasa organizație.

Artistul urmează să fie inclus oficial în Academia ce adună în prezent un număr de 81 de acuareliști britanici și internaționali, pe data de 4 martie 2013, cu prilejul adunării generale a tuturor membrilor.

”Acceptarea mea ca membru în BWS, înseamnă pentru mine o altă limită pe care am depășit-o în încercarea de cunoaștere de sine și evaluare a performanțelor creative. A fost un cadou frumos pe care l-am primit la împlinirea unei vârste, care dacă nu păcătuiesc prin lipsa de modestie aș zice că este și aceea a maturității artistice, iar sentimentele sunt deopotrivă de satisfacție și împlinire! ”, mărturisește Corneliu Drăgan-Târgoviște.

Înființată în 1907, Academia Acuareliștilor din Birmingham îi reprezintă pe unii dintre cei mai buni acuareliști, atât la nivel național cât și internațional. Acuareliștii talentați sunt încurajați să participe la selecțiile academiei, fiind necesare două treimi din voturi pentru obținerea calității de membru.

Această reușită vine după ce în decembrie, Corneliu Drăgan-Târgoviște a fost singurul acuarelist român ales să expună în cadrul seriei de expoziții internaționale ale Bienalei de Acuarelă de la Shanghai Zhujiajiao.

View My Stats