Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 23, 2025
Sunteți Aici Home » SOCIAL » CONTROALE: Inspectorii ANSVSA caută carnea de cal în… carnea de vită

CONTROALE: Inspectorii ANSVSA caută carnea de cal în… carnea de vită 

Până la sfârşitul lunii mai Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) derulează o serie de controale în supermarketurile, hypermarketurile, măcelăriile, carmangeriile, unităţile de tip catering, fast-food-urile, magazinele alimentare, cantinele, restaurantele, precum şi din depozitele şi unităţile de procesare a cărnii din toată România.

Acest plan de control urmăreşte stabilirea prevalenţei unor practici frauduloase în comercializarea anumitor produse alimentare, prin determinare proteinei (ADN–ului) de cal în produsele alimentare comercializate şi/sau etichetate ca având în conţinut carne de vită.

În cazul acestui control de amploare se vor preleva probe de produse alimentare (carne tocată, carne preparată şi produse din carne) care sunt comercializate şi/sau etichetate ca având în conţinut carne de vită, în vederea determinării fraudelor alimentare produse prin substituirea cărnii de vită cu carnea de cal.

Testarea acestor probe va fi efectuată la Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti.

Raportul preliminar cuprinzând rezultatele analizelor acestor probe,recoltate în cadrul planului coordonat de control, va fi transmis de ANSVSA Comisiei Europene până în data de 22 iunie 2014, conform angajamentelor asumate.
ANSVSA va transmite Comisiei Europene – Direcţia Generală Sănătate şi Consumatori raportul tehnic şi financiar final referitor la implementarea Deciziei Comisiei.

View My Stats