Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CONTRACT: Primăria Titu a obţinut finanţare pentru o superbă zonă de promenadă!

CONTRACT: Primăria Titu a obţinut finanţare pentru o superbă zonă de promenadă! 

Primăria Titu a bifat săptămâna aceasta două mari proiecte.După ce luni, 11 septembrie, a inaugurat cea mai frumoasă grădiniţă cu program prelungit din judeţ – aşa cum s-au exprimat oficialii de la Inspectoratul Şcolar, marţi, 12 septembrie, au fost semnate contractele de lucrări pentru reabilitarea termică a ultimelor blocuri din oraş, urmând ca, în acest week-end, să ajungă la Titu echipele constructorului, care a promis că va finaliza investiţia până la sfârşitul anului, iar miercuri, 13 septembrie, primarul Traian Niculae a semnat la ADR Sud Muntenia contractul de finanţare pentru realizarea unei zone de promenadă şi recreere pe o suprafaţă de 3,02 hectare, în prelungirea actualului Parc Orăşenesc.

edili Titu, ADR

Investiţia se ridică la 7,8 milioane de lei, din care 7,65 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, diferenţa de 156.000 lei urmând să fie suportată din bugetul localităţii.  Se vor crea noi spaţii verzi, cu gazon, arbori şi arbuşti, flori, plante agăţătoare şi mobiliar urban adecvat. De asemenea, va exista un perimetru cu aparate de fitness de ultimă generaţie. În centrul zonei de promenadă se va regăsi un amfiteatru, unde se poate monta o scenă pentru spectacole în aer liber. Iarna, acesta va putea fi transformat cu uşurinţă în patinoar.

Relieful zonei va fi modificat artificial, astfel încât să se obţină un aspect aparte. Gradele vor fi acoperite cu gazon şi se vor planta arbori, iar accesul se va face pe rampe de înclinaţie confortabilă, pavate cu piatră naturală, la fel ca în piaţetă. Toţi cei care se vor plimba în parc se vor putea conecta gratuit la internet.

În parc va exista şi o fântâna arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și locuri de şedere cu jardiniere în care vor fi plantate arbori de mătase, specie perfect adaptată regiunii sudice a țării noastre și ale căror flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii. Vor exista instalaţii de irigat, camere de supraveghere video şi sistem de iluminat public.

View My Stats