Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CONSTATARE: Lipsa cadrelor bine pregătite în învăţământ influenţează negativ viitorul!

CONSTATARE: Lipsa cadrelor bine pregătite în învăţământ influenţează negativ viitorul! 

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, consideră că toate lacunele de conduită existente la nivelul societăţii sunt datorate sistemului educaţional, care nu este bine pus la punct, care suferă din cauza lipsei de cadre bine pregătite din punct de vedere profesional.

Constată demnitarul liberal, spre exemplu, că pe piaţa informaţională nu ies din Dâmboviţa, în ultimul timp, lucruri bune. În media se vorbeşte doar despre omoruri la vânătoare, violuri, că sunt jigniţi profesorii de către elevi etc. Lucrurile aste se întâmplă, spune Preda, pentru că învăţământul primar nu oferă tot ceea ce îi trebuie copilului pentru a se forma ca om.

„Procentul de suplinitori este foarte mare în România. Nu reuşim să ne asigurăm titularii de drept pentru această nobilă profesiune din ciclul primar de învăţământ. Titu Maiorescu, spunea, la sfârşitul secolului al XIX-lea, că pentru poporul român baza educaţiei sale este învăţătorul”, a declarat deputatul PNL.

View My Stats