Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Consilierul Tudorică Răducanu, seralist la 55 de ani

Consilierul Tudorică Răducanu, seralist la 55 de ani 

Alesul târgoviştean spune că nu este chiar un om fără şcoală, indiferent că nu are diplome cu duiumul în buzunar. Dovadă stă faptul că a îndeplinit funcţii de răspundere în comerţul socialist. Acum, se ocupă de propria afacere.
„Am terminat şcoala de lucrător comercial. Pe vremea lui Ceauşescu, am fost şef la Legume-Fructe, la Rescopa. Am avut zeci de oameni în subordine. Eu nu am făcut facultăţi pe bani, ca alţii, ca să mă laud cu diplome. Omul trebuie luat aşa cum este. Mulţi nu valorează doi bani, cu toate studiile lor”, crede alesul târgoviştean.

Tudorică Răducanu, care este preşedinte executiv al Partidei Romilor Pro Europa – Filiala Dâmboviţa, spune că şi-a dorit să-şi completeze studiile liceale, dar nu are de gând să meargă şi la facultate. „Omul trebuie să înveţe să-şi cunoască lungul nasului. Am vrut doar să termin ce am început pe vremea comuniştilor, liceul”, afirmă Tudorică Răducanu.

Nici colegii într-ale administraţiei nu sunt deranjaţi de faptul că-i lipsesc diplomele. Ing. Pavel Babeu, consilier local şi director general al Serviciului Public Judeţean de Alimentare cu Apă, Canalizare şi Salubrizare Dâmboviţa, nu se simte jignit că-l are ca şef de comisie în Consiliul Local Târgovişte pe Tudorică Răducanu.

„Eu zic că este un om de bun simţ. Cred că face destule, comparativ cu alţii care au terminat chiar şi mai multe facultăţi. Dacă este să mă raportez la comunitatea romilor, pot să spun că Tudorică Răducanu este mană cerească pentru ei”, afirmă Pavel Babeu.

Primarul Gabriel Boriga nu vede lipsa studiilor a fi un inconvenient, mai ales că legea electorală nu impune condiţii la acest capitol. „Domnul Răducanu a fost ales cu acelaşi număr de voturi ca şi toţi ceilalţi 20 de consilieri locali. Toţi sunt egali pentru mine. Domnul Tudorică Răducanu se numără printre aleşii cu o prezenţă de aproape 100% la şedinţele Consiliului Local Municipal Târgovişte”, precizează Gabriel Boriga.

Honorius Moţoc, viceprimar al Târgoviştei, i-a fost, în anul şcolar trecut, profesor consilierului Tudorică Răducanu la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. Ne-a mărturisit că alesul nu dă p’afară cu învăţatul, dar nici nu a rămas în urmă faţă de ceilalţi seralişti. Are note de trecere. „Este un tip foarte serios. În Consiliul Local intervine atunci când sunt probleme. Vine cu idei bune. Este de apreciat faptul că tot timpul îi sprijină pe cei amărâţi. Vrea să fim înţelegători cu oamenii săraci”, afirmă Honorius Moţoc.

View My Stats