Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIDEO Complexul Turistic de Nataţie „Crizantema” Târgovişte va fi gata în 25 de luni

VIDEO Complexul Turistic de Nataţie „Crizantema” Târgovişte va fi gata în 25 de luni 

Primarul Gabriel Boriga a semnat vineri, 10 august, contractul de începere a lucrărilor la Complexul Turistic de Nataţie „Crizantema”, care se va construi pe structura fostei baze de agrement. Termenul-limită pentru finalizarea acestei investiţii este 10 septembrie 2014.

Edilul crede că lucrările vor fi terminate mult mai repede, iar târgoviştenii şi dâmboviţenii se vor putea bucura de acest Complex Turistic şi de Nataţie încă din vara lui 2014. „Va fi cel mai modern Complex Turistic şi de Nataţie din partea de sud şi sud-est a României. Târgoviştea şi judeţul Dâmboviţa sunt mândre să aibă un obiectiv care va spori bunăstarea comunităţii şi a oamenilor, un obiectiv care va atrage turişti, care va face ca oraşul nostru să fie mai reprezentativ pe harta turistică a României”.

Complexul va cuprinde un bazin de înot acoperit, de dimensiuni olimpice (50 m X 25 m), care se va construi în conformitate cu standardele Federaţiei Internaţionale de Nataţie, cu băi, vestiare, duşuri, saună şi tribune, astfel încât să poată găzdui competiţii de nivel european.

De asemenea, se va construi şi un bazin descoperit, pentru cei care doresc să facă baie şi plajă. Totodată, se vor amenaja: două terenuri de minifotbal, cu nocturnă şi covor sintetic, un teren de baschet, trei de tenis, cu suprafaţă sintetică şi iluminate noaptea, două locuri de joacă pentru copii, un amfiteatru, terase, cafenele, restaurante, aqualand pe două hectare şi vor fi create 225 de locuri de parcare.

Complexul Turistic şi de Nataţie „Crizantema” va însemna şi locuri de muncă pentru târgovişteni. Se estimează că vor fi create aproximativ 60 de locuri de muncă în mediul privat şi 40 necesare pentru deservirea parcului acvatic.

Valoarea totală a acestui proiect grandios pentru Târgovişte depăşeşte 88 de milioane de lei, din care 50% vin de la Uniunea Europeană şi Ministerul Dezvoltării şi 50% de la Primăria Târgovişte.

View My Stats