Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 14, 2024
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Colindători la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei

Colindători la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei 

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a primit, la Centrul Eparhial, peste 12 grupuri de colindători, însemnând aproximativ 300 de persoane şi reprezentând: şcolile teologice eparhiale, şcoli şi licee din Municipiul Târgovişte, monahi şi monahii de la mânăstirile din Eparhie, asociaţii şi fundaţii, dar şi ostenitorii Centrului Eparhial, cărora le-a oferit daruri.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit tuturor colindătorilor, arătând rolul misionar al acestui demers pastoral, liturgic şi cultural, căci ei sunt vestitori ai Naşterii Domnului, misionari ai Evangheliei lui Hristos şi mărturisitori ai iubirii şi milostivirii dumnezeieşti faţă de aproapele nostru, adesea, aflat în nevoie şi suferinţă.

Daruri pentru copiii de la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colţ”

Cu ocazia sãrbãtorii Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a oferit, la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, daruri la 80 de copii de la Complexul de Servicii Sociale “Floare de Colţ”  din Târgovişte, constând, printre altele, în haine groase de iarnă.

După aceea, copiii au prezentat un scurt concert de colinde la care au participat: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit, domnul Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, doamna Cristiana Bucur, Director al Direcţiei Generale Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, părinţii consilieri, precum şi ostenitorii de la Centrul Eparhial.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanţa deosebită pe care Naşterea Domnului o are pentru viaţa noastră, fiind un semn de încredere, bucurie şi speranţă, dar şi un prilej de a fi mai aproape de nevoile aproapelui nostru, căruia, după exemplul dumnezeiesc, trebuie să-i împărtăşim iubirea şi milostivirea noastră.

Amintim că în această perioadă, aşa cum a devenit tradiţional, an de an, parohiile din Eparhia noastră organizeazã diferite acţiuni filantropice, ca mărturie a solidarităţii şi filantropiei faţă de cei aflaţi în necazuri şi nevoi: bãtrâni, bolnavi, sãrãci, ori copii, promovând valorile evanghelice şi contribuind la construirea unei societăţi creştine a iubirii. Dintre acţiunile filantropice ce vor fi organizate de Arhiepiscopia Târgoviştei, amintim proiectul “Masa de Crăciun”, ce va consta în oferirea a unor produse alimentare, tradiţionale în această perioadă, inclusiv la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, în ziua Naşterii Domnului.

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

View My Stats