Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Colaborare între Târgovişte şi Chişinău

Colaborare între Târgovişte şi Chişinău 

La sfârşitul săptămânii, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, s-a întâlnit cu omologul său de la Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Cu această ocazie, a fost reluată discuţia semnării unui protocol de înfrăţire între cele două municipii, foarte probabil anul acesta.

Cei doi edili au discutat pe marginea unor proiecte de colaborare între Târgovişte şi Chişinău. În acelaşi timp, au abordat problemele cu care se confruntă comunităţile locale, situaţia studenţilor şi cetăţenilor moldoveni din municipiul Târgovişte şi au încercat să găsească soluţii comune de dezoltare a relaţiilor cu oraşe din ţări ale Uniunii Europene.

Cel mai important subiect abordat a fost însă, de domeniu cultural, mai precis organizarea celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului – Concurs de Romanţe „Crizantema de Argint”, festival de tradiţie considerat urmaş al Festivalul „Crizantema de Aur” de la Târgovişte, Evenimentul, pe care municipalitatea târgovişteană îl sprijină încă de la înfiinţare, se va desfăşura la Chişinău în perioada 23 – 26 februarie 2010.

View My Stats