Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Cinci microbuze şcolare noi pentru Dâmboviţa

Cinci microbuze şcolare noi pentru Dâmboviţa 

În această după-amiază, în judeţul nostru au ajuns cinci microbuze de transport copii, care au fost distribuite către comunele Runcu, Aninoasa, Conţeşti, Hulubeşti şi Ludeşti. Primarii localităţilor menţionate ne-au declarat că aceste mijloace de transport erau absolut necesare în comunităţile lor, fiindcă există unităţi de învăţământ desfiinţate din cauza numărului prea mic de elevi.

„Astfel, copilaşii care merg la şcoală vor beneficia de transport gratuit prin dotarea cu aceste microbuze. Mai sunt şi alte localităţi din Dâmboviţa care au nevoie de microbuze. Precizez că microbuzele sunt dotate şi cu cauciucuri de iarnă, astfel încât primăriile să nu mai facă o cheltuială suplimentare. De asemenea, Ministerul Educaţiei va suporta şi taxa de înmatriculare, care costă circa 30 de milioane de lei vechi”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu.

La predarea cheilor către administraţiile locale, a fost prezent şi Corvin Nedelcu, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Domnia sa a precizat că necesităţile au fost relevate după consultarea cu primarii şi directorii şcolilor. „Ministerul Educaţiei face reale eforturi pentru încă o tranşă de aproximativ 200 de microbuze, pe care sperăm să le achiziţionăm până la sfârşitul semestrului următor”.

Vor beneficia de cele cinci microbuze care au ajuns astăzi în judeţ aproximativ 350 de copii. Numărul de solicitări din partea administraţiilor locale au fost 17. „Probabil că vor mai veni cinci-şase microbuze în cursul acestui an. La baza departajării au stat numărul de copii şi disatanţele pe care aceştia le aveau de parcurs”, a precizat Florin Popescu.

Adriana Răceanu

View My Stats