Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » CEZAR PREDA: Comisia de Control SRI nu mai este echilibrată şi echidistantă!

CEZAR PREDA: Comisia de Control SRI nu mai este echilibrată şi echidistantă! 

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda a declanşat un atac deschis la adresa social-democratului Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control SRI din cadrul Parlamentului României. Cezar Preda, membru în respectiva comisie, l-a acuzat pe Manda că ar fi expus public informaţii neadevărate în ceea ce îl priveşte pe generalul SRI Dumitru Dumbravă, audiat zilele trecute la Comisia de Control SRI. Spune Preda că una ar fi spus Dumbravă, alta ar fi relatat Manda. Deputatul PNL a mai precizat că nu există nicio cerere către directorul SRI Eduard Helving, prin care Comisia de Control să solicite să-l demită pe generalul Dumitru Dumbravă.

„Această comisie niciodată nu a fost instrumentul politic al cuiva. Această comisie are obligaţia să asigure legalitatea funcţionării acestui Serviciu, dar are în acelaşi timp obligaţia de a proteja Serviciul în ceea ce priveşte atacul public şi atacul politic. Noi nu suntem în faza în care Comisia de control a activităţii SRI mai este o comisie parlamentară echilibrată şi echidistantă. Bineînţeles că cei care îşi doresc să facă un intrument politic, o măciucă politică din această comisie, nu se vor opri din proiectul lor”, a precizat Cezar Preda.

View My Stats