Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » OPINII » CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI?

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI? 

Mă apucă în aceste momente o mânie grozavă. Pe mine, pe noi, pe voi, pe lumea în care trăim. Constatăm că suntem singuri, gâze care zburătăcim întro junglă. Pe un târâm nesigur. Creat de politicieni. De cei care se tot cocoață în jilțuri gândindu-se numai la binele lor.

Legile din România sunt alambicate, interpretabile, demontabile, anulate de un avocat bine plătit care își râde în barbă când speculează articolele și probele în fața instanțelor. Nesiguranța pune stăpânire pe o societate malcomă, lină, nonviolentă.

Un adolescent a fost omorât în buricul Târgoviștei. Lângă Prefectura păzită de jandarmi, lângă Consiliul Județean supravegheat de gardieni, în apropierea Parchetului unde foiau droaie de polițiști din șapte județe. Criminalul are 19 ani. Bântuia pe lângă Colegiul Economic la ora când elevii intră sau ies de la cursuri. Avea cuțit la el. De ce? E clar că urmăra o răzbunare, avea un plan.

Indiferent de ce se spune acum. Plătim cu toții taxe și impozite pentru cine? Rar vedem patrule prin oraș. Eventual polițiștii de la circulație te trag pe dreapta din când în când. În rest liniște. Mascații adună doar hoții de combustibili după ce sunt filați ani de zile și lăsați să-și facă stocul din care își vor plăti avocații.

Statul pare mai interesat de acțiuni de forță de cît de patrulele pe lângă instituțiile de învățământ. Dă mai bine la imagine. Acum a murit un copil. Vinovați există dar responsabilitatea este pasată ca o minge. Ucigașul a fost prins.

Ce folos Alexandru s-a dus în pământ. Poate nu se întâmpla așa dacă ar fi existat prevenție adevărată, pe teren, nu în scripte. Criminalul este doar un element din lanțul nepăsării. Și noi suntem aici.

View My Stats