Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 18, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Calendarele ortodoxe autentice se găsesc numai în biserici, mănăstiri şi magazinele bisericeşti

Calendarele ortodoxe autentice se găsesc numai în biserici, mănăstiri şi magazinele bisericeşti 

Constatăm faptul că la numeroase chioşcuri de difuzare a presei şi în unele pieţe agro-alimentare se vând calendare ortodoxe false care conţin numeroase greşeli liturgice şi tipiconale, omisiuni sau înscrieri eronate ale unor sfinţi români canonizaţi recent şi ale unor sărbători religioase etc. Această situaţie prejudiciază Biserica, precum şi bugetul de Stat prin evaziunea fiscală practicată, de regulă, de cei care le tipăresc şi le vând prin încălcarea legislaţiei în vigoare. În acelaşi timp, sunt înşelaţi cumpărătorii, care sunt induşi în eroare atât în ceea ce priveşte provenienţa bisericească a calendarelor, cât şi a conţinutului acestora.

În conformitate cu Legea nr. 103/1992, cu toate modificãrile ulterioare, Biserica Ortodoxă Română are dreptul exclusiv de tipărire a calendarelor ortodoxe şi de comercializare a acestora numai în biserici, mănăstiri şi propriile magazine bisericeşti şi nu a dat acordul în scris niciunei persoane fizice sau juridice pentru producerea şi comercializarea acestora pe teritoriul jurisdicţional al Arhiepiscopiei Târgoviştei, jud. Dâmboviţa.

Ca urmare, recomandăm credincioşilor ortodocşi să cumpere calendarele ortodoxe numai din biserici, mănăstiri şi magazinele bisericeşti pentru a avea siguranţa că textul acestora este cel aprobat anual de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

View My Stats