Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CĂLĂRAŞI: Primarul comunei Lehliu-Sat şi doi funcţionari, reţinuţi pentru corupţie

CĂLĂRAŞI: Primarul comunei Lehliu-Sat şi doi funcţionari, reţinuţi pentru corupţie 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au dispus, astăzi – 16 septembrie 2015, reţinerea primarului comunei Lehliu-Sat, Matei Nicolae, a contabilului Iorgu Marian şi a casierului Antonache Claudiu, acuzaţi că au săvârşit mai multe infracţiuni de serviciu sau asimilate corupţiei, respectiv delapidare şi abuz în serviciu. Cei trei inculpaţi vor fi prezentaţi Judecătoriei Lehliu-Gară cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în intervalul 2011 – 2014, casierul Primăriei Lehliu-Sat a încasat în mod repatat, cu complicitatea primarului şi a contabilului, suma de 1.040.366,91 lei, cu titlu de impozite şi taxe locale, pe care nu a înregistrat-o în evidenţa contabilă şi pe care nu a depus-o la Trezorerie, însuşindu-şi sau cheltuind în mod ilegal, în interes propriu sau al altor persoane, banii respectivi.

Mai precizează procurorii că, în intervalul 2011 – 2013, primarul Matei Nicolae şi contabilul Iorgu Marian, au plătit din bugetul local 31.283,83 lei drept prime de asigurare pentru contracte de asigurare de viaţă cu capitalizare, încheiate cu o societate specializată, în condiţiile în care aceste cheltuieli nu erau prevăzute în buget.

De asemenea, la data de 20 noiembrie 2014, în baza unui contract de furnizare a 650 metri cubi de piatră, Primăria Lehliu-Sat, reprezentată de Matei Nicolae şi Iorgu Marian, a virat către SC „Gologan Trans” SRL Răzvani suma de 63.984 lei fără a fi respectate dispoziţiile legale privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice şi fără a se face dovada incontestabilă a existenţei cantităţii de 688 metri cubi de piatră spartă.

Totodată, în perioada 2012 – 2014, în mai multe rânduri, contabilul a comandat şi a plătit, în complicitate cu primarul, din bugetul unităţii administrativ-teritoriale, către mai multe societăţi comerciale din comuna Potcoava, judeţul Olt, bunuri pentru care nu au existat referate de necesitate, pentru care nu s-au respectat condiţiile de angajare şi lichidare a cheltuielilor şi a căror existenţă nu a putut fi dovedită. Valoarea bunurilor facturate este de 768.292,6 lei, din care s-a achitat suma de 400.667 lei.

View My Stats