Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » CĂLĂRAŞI: Atenţie, şoferi! Poliţiştii au declanşat acţiunea „Alcohol/drugs”

CĂLĂRAŞI: Atenţie, şoferi! Poliţiştii au declanşat acţiunea „Alcohol/drugs” 

În perioada 02 – 08 iunie 2014, poliţiştii rutieri vor desfăşura acţiunea „Alcohol/drugs”, care vizează combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenta băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Cei care sunt tentaţi să urce la volan după ce au consumat alcool sau substanţe interzise trebuie să ia în calcul pedepsele prevăzute de lege pentru aceste abateri, astfel:
– Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă, potrivit art. 336 din Codul penal;
– Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 765 lei la 1.700 lei şi cu aplicarea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune.

Poliţiştii manifestă „toleranţă zero” faţă de conducerea autovehiculelor de către cei care au consumat alcool!

View My Stats