Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Bugetul Consiliului Județean, blocat de corecții financiare

Bugetul Consiliului Județean, blocat de corecții financiare 

Liviu Mușat, președintele Agenției de Dezvoltare Regională 3 Sud Muntenia, a vorbit astăzi presei dâmbovițene despre corecțiile financiare aplicate proiectelor cu fonduri europene nerambursabile și despre lucrările în pericol de a pierde finanțarea.

Valoarea corecțiilor aplicate până acum ajunge la 40 milioane de lei. Cifrele se schimbă întrucât corecțiile au fost contestate la Autoritatea Națională de Audit sau în instanță.

Momentan, doar corecția aplicată proiectului de modernizare a infrastructurii Parcului Industrial Moreni a rămas definitivă. Este vorba de 7,5 milioane de lei, din care Consiliul Județean trebuie să achite 3,5 milioane de lei.

Liviu Mușat este de părere că toate corecțiile au fost cauzate de legislația românească, întrucât prezintă diferențe față de cea europeană, ceea ce a dus la apariția unor factori de evaluare restrictivi la atribuirea contractelor, motivul principal pentru care s-au aplicat corecțiile financiare.

De partea cealaltă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a vorbit și de incompetență în rândul funcționarilor de la direcțiile Achiziții, Investiții și Juridică din cadrul instituției pe care o conduce.

”Sunt extrem de îngrijorat de aceste dificultăți pe care le avem. Vom parcurge 3 ani de dificultate maximă. Cuantumul cumulat al corecțiilor financiare va depăși 600 de milioane de lei, la care se adaugă peste 100 de milioane de lei lucrări neprevăzute și suplimentare”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Cât privește proiectele care riscă să piardă finanțarea europeană din cauza întârzierilor, Liviu Mușat s-a referit la două dintre acestea: Planul Integbrat de Dezvoltare a Municipiului Târgoviște și Centura Municipiului Târgoviște. ”Sperăm ca aceste aspecte să fie depășite, pentru că banii trebuie cheltuiți până la sfârșitul lunii iulie 2015”.

 

View My Stats