Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » OPINII » Boriga, doar un spot electoral

Boriga, doar un spot electoral 

Primarul Gabriel Boriga m-a dezamăgit. A dovedit din ce în ce mai mult că nu a fost şi nu este decât un spot electoral al Partidului Democrat Liberal. Un zâmbirici.

Înainte de alegeri, mă întreba cu oarece teamă dacă are şanse să câştige Primăria. I-am spus că da.  Aducea un suflu nou pe piaţa electorală, iar social-democraţii, cam dezbinaţi la acea vreme, nu erau decişi să-şi sprijine nici propriul candidat. Şi asta a fost! Numai că, Boriga al nostru s-a schimbat rapid. S-a urcat în bărci şi nu s-a mai dat jos nici acum. Nu s-a săturat de acest joc. Se dă uţa în continuare, iar procentele în popularitate scad.

O spun clar. Dacă PSD ar  veni cu un candidat de forţă, în 2012 Boriga ar fi uşuit.  Încă din primele luni de mandat, a împărţit Târgoviştea în prieteni şi duşmani. Au rămas în preajma sa doar cei care au ştiut să-l pupe pe obrajii din spate. Eroare gravă pentru un edil care vrea să schimbe mentalitatea dintr-o administraţie. Ar fi trebuit să-i accepte lângă el doar pe cei care îl critică, pe cei care ştiu să facă separaţia între bine şi rău. Care ştiu meserie.

Boriga, cel tânăr şi frumos, a umplut Primăria până la refuz de prieteni, colegi de partid, foşti tovarăşi de joacă şi alte fufuţe care, în afară de a-şi balansa partea dorsală a anatomicului, nu ştiu să facă nimic. Funcţionarii de calitate lucrează mai la întuneric, prin cotloanele instituţiei. La vedere, cei care ştiu să îi pupe poalele primarului. A dat Boriga la terenuri prietenilor pentru ateliere de restaurare, baruri, terase, extinderi de cârciumi, tonete cu floricele. M-a dezamăgit rău.

Episodul Teodor Vasiliu a umplut paharul. Nu poţi tu, primar ce te afli, să foloseşti poliţiştii comunitari pe post de ciraci personali. Să dai ordin celor plătiţi din banii urbei să se ia la trântă cu un consilier local, ziarist, până la urmă cetăţean al Târgoviştei. Să transformi holul Primăriei în ring de călărit alegătorii.

Alo, dom’ primar! Mâine-poimâine, ne faci la toţi la fel. Coboară, omule din bărci. Devin-o primarul târgoviştenilor, nu doar al amicilor. Uşor, că ai sărit calul, ai rămas agăţat în şa. Nu şti cum să te mai desprinzi. Iar ăia din jurul tău dau bice la bidiviu. Te fac varză!

Ion Obăgilă

View My Stats