Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Batalionul 22 Transport Dâmbovița, singura unitate din județ pusă la dispoziția NATO

Batalionul 22 Transport Dâmbovița, singura unitate din județ pusă la dispoziția NATO 

15 octombrie 2012, zi cu dublă semnificație pentru Batalionul 22 Transport Dâmbovița! Astăzi, s-au împlinit 10 ani de la înființarea acestei unități militare și tot astăzi s-a desfășurat ceremonialul decorării drapelului de luptă al batalionului cu emblema de onoare a Forțelor Terestre.

În cei 10 ani de existență, Batalionul 22 Transport Dâmbovița a trecut prin trei reorganizări, a desfășurat misiuni importante de transport și a intrat în rândul unităților de elită ale Armatei Române, fiind singura unitate din județul nostru care poate fi pusă la dispoziția NATO, după cum a precizat col Valentin Sandu, comandantul Batalionului 22 Transport Dâmbovița. În cei 10 ani de existență, sarcinile și misiunile încredințate cadrelor militare din această unitate au fost îndeplinite în tot și la timp.

Ceremonia militar-religioasă organizată astăzi la Batalionul 22 Transport Dâmbovița s-a bucurat de prezența a numeroși ofițeri de rang superior din Ministerul Apărării Naționale, de prezența comandantului Jandarmeriei Dâmbovița, col. Costel Gavrilă, a multiplei campioane olimpice și naționale la înor Camelia Potec și de prezența oficialilor județului: prefectul Dragoș Emilian Rusu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița Adrian Țuțuianu și primarul municipiului Gabriel Boriga.

Spre finalul manifestărilor, invitații au avut parte de două surprize frumoase: un exercițiu demonstrativ exemplificând onoruri militare din Primul Război Mondial, prezentat de câțiva civili reuniți în Asociația ”Tradiții Militare” și un program artistic susținut de elevi de la Liceul de Arte Bălașa Doamna.

View My Stats