BĂSESCU: „Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE între 1997 şi 2001”
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat aseară, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta este candidatul sub acoperire la care a făcut referire înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.
”Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Sunt gata să o demonstrez”, a spus Traian Băsescu
CITEŞTE ŞI: „Am respectat de fiecare dată legile ţării. Ce spune Traian Băsescu sunt numai minciuni”!
În susţinerea afirmaţiilor sale, Băsescu a arătat două Hotărâri de Guvern prin care, spune preşedintele, Victor Ponta a vrut să-şi acopere activitatea de ofiţer acoperit al SIE. O hotărâre este din 2002, atunci când premier era Adrian Năstase, cealaltă este din 2013, atunci când prim-ministru era chiar Victor POnta.
”Nu intru în detalii, dar şi dacă aş şti că a avut misiuni, n-aş avea dreptul să vorbesc despre ele. Victor Ponta a făcut o mare greşeală. Este treaba lui ce va face acum”, a spus Băsescu.
Preşedintele Băsescu l-a acuzat de complicitate pe Teodor Meleşcanu, candidat şi el la prezidenţiale, spunând că l-a acoperit pe Victor Ponta.
„Niciodată n-am cerut listă de acoperiţi în serviciu, sunt treburile lor. Dar ambele servicii le-am întrebat cu privire la membrii Guvernului. Întotdeauna. Din acel moment nu am mai avut încredere îmi ce îmi spune Meleşcanu, pentru că n-am ştiut abordarea politică. N-am vrut să mai fac un scandal, să trimit la Parlament cererea de revocare, s-a dus singur în campanie. Meleşcanu a făcut un joc politic acoperind un om care a refuzat să spună. Meleşcanu este complicele lui Ponta. El a formulat hotărârea, l-a ajutat să îşi acopere trecutul”, a declarat Traian Băsescu.
Preşedintele a mai explicat că nu este ilegal faptul că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit, ci că a fost în acelaşi timp şi procuror, ceea ce interizce Constituţia, care stipulează clar că a fi pro curor este incompatibil cu orice altă funcţie.