Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: Seară magică! CSM Târgovişte s-a calificat în finală

BASCHET: Seară magică! CSM Târgovişte s-a calificat în finală 

CSM Târgovişte a reuşit în această seară calificarea în finala Ligii Naţionale de baschet feminin. Campioana ţării a pătruns în ultimul act al competiţiei după ce şi-a asigurat al doilea succes în semifinale, în duelul cu ICIM Arad. În deplasarea din vestul ţării, echipa lui Dan Fleşeriu a oferit o nouă lecţie de baschet, iar la final a intrat în posesia victoriei, cu scorul de 78-76.

În a doua dispută cu vicecampioana, CSM-ul a mărşăluit din nou pe teren, aşa cum a făcut-o şi duminică, în prima dispută cu marea rivală. De această dată, la rampă a ieşit căpitanul Ancuţa Stoenescu, care nu a avut niciun fel de milă faţă de adversare. Pe durata celor 40 de minute de joc, liderul din teren al CSM-ului şi-a dovedit din plin vocaţia de cea mai eficientă marcatoare şi a înscris nu mai puţin de 22 de puncte.

O altă jucătoare providenţială pentru trupa târgovişteană în a doua partidă cu Aradul a fost şi Monique Coker. Aceasta şi-a arătat clasa sub panoul advers după ce a marcat 19 puncte şi a devenit a doua marcatoare din tabăra CSM-ului în această seară magică.

Aşadar, campioana şi-a asigurat prezenţa într-o nouă finală, după ce a terminat la înălţime două meciuri cu principală rivală din campionat. În finală, CSM va înfrunta pe Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă ce a trecut în semifinale de CSU Alba Iulia, cu scorurile de 63-55 şi 66-55.

ICIM Arad – CSM Târgovişte 76-78 (17-20, 18-21, 23-17, 18-20)

ICIM: M. Simmons (9), O. Samburska (10), M. Noriga (4), M. Engelman 14), S. Milovanovic (11) – K. Plouffe (22), L. Broomfield (6).

CSM: P. Green (8), M. Coker (19), A. Stoenescu (22), P. Poole (12), C. Givens (14) – J. Watson, A. Huţanu, A. Orosz (3).

Ionuţ Parghel

View My Stats