Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » BASCHET (F): Divizia A, Finalele – “Cobrele” au prima șansă

BASCHET (F): Divizia A, Finalele – “Cobrele” au prima șansă 

După două meciuri din finalele campionatului național, scorul între ICIM Arad si CSM Târgoviște este egal, 1-1 (76-77 și 87-86 după prelungiri). Ambele partide s-au disputat în sala Victoria din Arad. Urmează alte douăa partide care vor avea loc sub umbra Turnului Chindiei, pe 6 și 7 mai.„Cobrele” de la CSM au posibilitatea să ridice trofeul în fața propriilor suporteri dacă înving în ambele confruntări de la Târgoviște.

Echipa de pe Mureș este ceva mai subțirică decat în sezonul trecut, cand le avea în componență pe Christina Wirth, Jeniffer Risper, Kari Laplante, Chrissy Givens.Atunci echipa antrenată de Dan Moraru câștiga titlul național cu 3-2 în fața echipei CSM Târgoviște.Cu două victorii, dintre care una în meciul decisiv(85-82) la Târgoviște, în sala Polivalentă. Din lotul actual doar Destiny Williams se ridică la valoarea jucătoarelor enumerate mai sus.

În acest moment trupa din Vechea Cetate de Scaun are în palmares 10 titluri de campioană și 8 trofee Cupa Romaniei. De asemenea are trei medalii de argint și două de bronz. Primul titlu la cucerit în anul 1995 (antrenor Doru Moise), iar ultimul în 2012 (antrenor Cătălin Tănase). În stagiunea trecută a evoluat cu mult succes în Euroligă, clasându-se pe locul 14. De asemenea, are o prezență în Cupa Campionilor Europeni, două în Cupa Liliana Ronchetti, 4 in FIBA Europe Cup. De-a lungul anilor a fost antrenată de Doru Alexandru Moise, Dan Brașoveanu, Valeriu Ioan, Pedrag Jojici, Dragan Petricevici, Cătălin Tănase, Georges Dickeolakos…

Printre jucatoarele care au evoluat la echipa din Curtea Domnească se numară Magda Moise, Iulia Rîjova, Simona Nicolae, Florina Pașcalău, Gianina Gutău, Andra Mandache, Svetlana Drăgușin, Alexandra Cutaș, Evelina Guneva, Tiffany Porter,Monica Boriga, Anne-Marie Părău, Larisa Toma, Shay Doron…De asemenea au evoluat pe parchetul Polivalentei din Târgoviște Nicky Anosike și Tina Thomson, care au jucat în WNBA.Ultima are în palmares titlul de campioanăa olimpică.

Formația din Târgoviște a evoluat sub mai multe denumiri: Oțelionox, Livas Metaco, Livas, Biandra, Municipal, MCM, BC Municipal, CSM-MCM.

Specialistii consideră că după diputarea primelor două meciuri ale finalelor, CSM Târgoviște are șansa de a câștiga cel de al 11-lea titlu de campioană națională.

Alexandru Istrate

View My Stats