Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: CSM Târgovişte, o primă victorie în „El Clasico” din semifinale

BASCHET: CSM Târgovişte, o primă victorie în „El Clasico” din semifinale 

CSM Târgovişte a început cu dreptul meciurile din semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin. Echipa antrenată de Dan Fleşeriu şi-a asigurat o primă victorie în clasicul derbi cu ICIM Arad. Împotriva formaţiei din Ardeal, campioana României a dominat de la un capăt la altul ostilităţile de pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgovişte, iar la final a ieşit învingătoare cu scorul de 79-53.

CSM-ul nu a întâmpinat nici o emoţie în primul duel din semifinale şi a lovit vicecampioana în toate cele patru sferturi ale jocului. Precum în majoritatea meciurilor din acest sezon, jucătoarele americance din lotul târgoviştean au avut din nou un cuvânt de spus. Astfel, C. Givens şi M. Coker au reuşit să înscrie mai mult de jumătate dintre punctele formaţiei de lângă Turnul Chindiei. Cele două baschetbaliste au marcat nu mai puţin de 44 de puncte, din totalul de 79 ale CSM-ului.

Prin succesul contabilizat în această seară, echipa târgovişteană a făcut un prim pas spre calificarea în finala LNBF. Al doilea duel dintre CSM şi ICIM, din cadrul penultimului act al competiţiei, va avea loc la Arad, pe 1 aprilie, iar dacă se va ajunge la meciul decisiv, acesta se va juca la Târgovişte, pe 4 aprilie.

CSM Târgovişte – ICIM Arad 79-53 (22-13, 22-17, 17-16, 18-7)

CSM: P. Green (11), A. Orosz (2), M. Coker (14), P. Poole (9), C. Givens (30) – A. Huţanu (4), A. Stoenescu (9), J. Watson.

ICIM: A. Mercea, O. Samburska (10), A. Crăciun (3), S. Milovanovic (2), I. Nagy – M. Simmons (6), K. Plouffe (6), M. Boriga (5), L. Bloomfied (7), M. Engelman (14).

Ionuţ Parghel

View My Stats