Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: Care pe care în „El Clasico” CSM Târgovişte – Icim Arad

BASCHET: Care pe care în „El Clasico” CSM Târgovişte – Icim Arad 

CSM Târgovişte porneşte duminică seară în cursa spre finala Ligii Naţionale de baschet feminin. În primul meci din semifinalele campionatului, campioana României va înfrunta, pe teren propriu (ora 20:00), rivala de moarte – ICIM Arad. Pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgovişte, echipa lui Dan Fleşeriu speră să aibă o evoluţie cât mai bună pentru a-şi asigura la finalul jocului prima victorie din cadrul duelurilor cu vicecampioana ţării.

În „clasicul” baschetului feminin românesc, CSM-ul vizează să aibă câştig de cauză, după ce şi-a propus cucerirea unui nou titlu de campioană. Gruparea târgovişteană ţinteşte un succes cu Aradul şi pentru a răzbuna eşecul suferit, în propriul fief, în prima etapă a sezonului regulat. În prima ciocnire din semifinale, CSM Târgovişte este încrezătoare că poate realiza un joc la înălţime, aşa cum a făcut-o în returul sezonului regulat şi în finala Supercupei, când a învins de fiecare dată formaţia ardeleană.

CSM nu poate conta pe pivoţii Whittington şi Watson

Singurele bătăi de cap ale conducerii tehnice de la CSM înaintea meciului cu ICIM sunt absenţele pivoţilor Kahdijah Whittington şi Jasmine Watson, două jucătoare care acuză accidentări destul de grele. Atuurile CSM-ului în disputa cu trupa din Arad sunt forţa grupului, omogenitatea echipei şi forma foarte bună pe care o traversează americancele Chrissy Givens, Monique Coker şi Porsche Poole. După cum se ştie, în faza sferturilor, gruparea dâmboviţeană a trecut de Phoenix Galaţi, în urma a doua meciuri disputate.

Pentru a accede în ultimul act la competiţiei, CSM Târgovişte trebuie să obţină două victorii împotriva ICIM-ului, atâta timp cât semifinalele se desfăşoară după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. Al doilea duel dintre CSM şi ICIM, va fi program pe 1 aprilie, pe terenul ardelencelor, iar dacă va mai fi nevoie şi de al treilea joc, acesta va avea loc la Târgovişte, pe 4 aprilie.

În a doua semifinală se vor înfrunta Sepsi Sfântu Gheorghe şi CSU Alba Iulia.

Ionuţ Parghel

View My Stats