Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 18, 2024
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » ARGEŞ: Tipografia digitală de la Bradu, un exemplu de bune practici cu fonduri europene nerambursabile

ARGEŞ: Tipografia digitală de la Bradu, un exemplu de bune practici cu fonduri europene nerambursabile 

Comuna Bradu este situată la o aruncătură de băţ de municipiul Piteşti. O localitate frumoasă cu case una şi una. Se pare terenurile au fost la mare căutare printre investitorii economici, fiind valorificate de localnici pe sume fabuloase, fapt ce a dus la prosperitatea oamenilor şi dezvoltarea socio-economică a zonei.

În comuna Bradu funcţionează una dintre cele mai moderne tipografii din judeţul Argeş. O unitate de elită dezvoltată prin fonduri europene în care îşi desfăşoară activitatea 15 angajaţi. Tipografia şi Editura Diana sunt coordonate de către Diana Neacşu. Tânăra a început cu activitatea de editură, lansând pe piaţă cărţi şi broşuri pentru copii, manuale şcolare, culegeri etc.

Fiindcă a lucrat ani buni în diferite tipografii, Diana a ajuns la concluzia că este momentul să aibă propria tiparniţă. Şi nu una oarecare. Aşa a elaborat un proiect derulat prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, a obţinut finanţare şi s-a pus pe treabă.

„M-am implicat cu totul pentru materializarea acestui proiect. Nu este greu, dacă ai consultant bun şi, mai ales, dacă ştii ce vrei cu adevărat. Acum suntem mândri că deţinem o tipografie ultraperformantă. Totul este digitalizat. Putem pune în pagină orice. Produsele noastre sunt de o calitate excepţională. Avem comenzi în permanenţă pentru cărţile tipărite la noi. Vrem să ţinem pasul cu tot ce înseamnă nou. Adaptăm din mers orice idee pe care o traspunem rapid în practică”, ne-a spus Diana Neacşu.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.714.604 de lei. Diana Neacşu este hotărâtă să mai acceseze fonduri europene prin APDRP dar aşteaptă oportunităţile.

„Aşteptăm noul program. Vedem ce necesităţi avem. Poate apar alte utilaje moderne, alte componente necesare în activitatea noastră. Nu vrem să accesăm fonduri doar de dragul de a avea un proiect. Totul trebuie văzut prin prisma eficienţei economice”, a concluzionat Diana Neacşu.

tipografie bradu 4 tipografie bradu 2 tipografie bradu 3

View My Stats