Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 20, 2024
Sunteți Aici Home » OPINII » ANALFABEȚII SUNT… FRUNCEA!

ANALFABEȚII SUNT… FRUNCEA! 

Ne miră de ce se mișcă greu țara. Nu ar trebui! Ne enervăm degeaba. Zadarnic. Politicienii noștri tot cam ce știu ei fac. Adică, nimic bun pentru noi. Privim cu stupoare la chipurile nedefinite care nu spun nimic, ajunse în funcții de responsabilitate publică. La cei unși șefi pe la varii instituții, pe considerente partinice, de gașcă, familiale, afective, olfactive, gustative etc.

Mă îngrozesc! Nu divulg acum numele ilustrelor personaje avide de un rost al puterii, dar fără noimă și câștig pentru bietul român. O hoardă de toată frumusețea!

Nu generalizez! Printre ei, sunt și oameni cu experiență, cu conduită morală, cu principii și idei. Bag de seamă că România, în loc să progreseze, de 20 de ani, tot dă înapoi.

Competența și profesionalismul au devenit noțiuni de pus în dicționar. Dacă nu ai pile politice, neamuri, nași, fini, socrii, cuscrii, prieteni, amici, amante, neveste, iubiți în posturi cheie, adică la vârf, rămâi un neica-nimeni cu toată știința ta de carte.

Analfabeții sunt fruncea. Fiți atenți pe unde călcați! E jale! S-ar putea să-i deranjeze pe acești parveniți simpla voastră prezență în spațiul în care au fost înscăunați.

Mai aud că e la modă șpaga. Aia de dosar, de aprobare, de viză! Se vaită oamenii că trebuie să bage plicul printre documente. Nu mai există sfială, frică, bun simț. Ce, dracu, doar e criză! Se merge pe ideea ce-o făta bălaia. Ori mă scot, ori nu.

Eram convins că USL vine cu ordinea, cu disciplina, cu seriozitatea, cu oameni cu cap. De unde! Am ochit deja niște maimuțoi în funcții tari. în curând, o să-i înșirăm, să-i vedeți și dumneavoastră și să aflați de ce au fost buni.

View My Stats