Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » AGENŢI DE OCUPARE PENTRU ŞOMERII DIN 10 COMUNE! Localnicii au acces gratuit la numeroase cursuri de formare profesională

AGENŢI DE OCUPARE PENTRU ŞOMERII DIN 10 COMUNE! Localnicii au acces gratuit la numeroase cursuri de formare profesională 

În ianuarie 2012 când Asociaţia Târgovişte spre Europa anunţa că va implementa, în 10 comune dâmboviţene, un proiect social care vizează înfiinţarea unuor centre de dezvoltare a resurselor umane în mediul rural, a existat multă suspiciune. Toată lumea s-a exprimar că se vor cheltui alţi bani europeni fără să se schimbe ceva.

Şi, totuşi, la un an de la implementarea proiectului „Reţea de centre de dezvoltare a resurselor umane în mediul rural din judeţul Dâmboviţa”, au apărut rezultate care dau peste cap teoria iniţială.

Cei 10 agenţi de ocupare s-au instruit iar acum ajută populaţia din cele 10 localităţi (Bucşani, Braniştea, Conţeşti, Dărmăneşti, Gura Ocniţei, Iedera, IL Caragiale, Ocniţa, Odobeşti şi Valea Lungă) să pătrundă mai uşor pe piaţa muncii, prin organizarea în comunele respective a diferite cursuri de calificare: coafor, confecţioner, lucrător în construcţii, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creşterea animalelor, manichiurist, frizer, sudor electric, măcelar, cofetar/patiser, ospătar. Important de reţinut este faptul că toate aceste cursuri sunt gratuite.

Proiectul, a cărui valoare este de aproape 2,4 milioane de lei, este implementat de Asociaţia Târgovişte spre Europa în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

„Am semnat acest parteneriat pentru că mi s-a părut îndrăzneţ şi de bun augur pentru că vine ca o mănuşă pentru persoanele din mediul rural. Agenţii de ocupare sunt bine pregătiţi şi sigur vor contribui la creşterea gradului de ocupare în zonele respective. Acest mod de lucru se poartă în multe state din Uniunea Europeană”, a precizat Cătălin Niculae – director adjunct la AJOFM Dâmboviţa, până de curând director plin.

View My Stats