Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ADRIAN ȚUȚUIANU A TUNAT ȘI-A FULGERAT ÎMPOTRIVA PRIMARILOR! Peste 33 de mii de dâmbovițeni nu plătesc taxa de habitat și alți 36 de mii o plătesc la jumătate

ADRIAN ȚUȚUIANU A TUNAT ȘI-A FULGERAT ÎMPOTRIVA PRIMARILOR! Peste 33 de mii de dâmbovițeni nu plătesc taxa de habitat și alți 36 de mii o plătesc la jumătate 

Am participat ieri la o nouă ședință Asociației de Ddezvoltare Intercomunitară Salubritate. Discuțiile, ca să nu spunem monologul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-au axat și de această dată pe scutirile la plata taxei de habitat acordate de primari cetățenilor. Spune șeful județului că această facilitate a fost un mijloc electoral de adunat voturi, așa că i-a bruștului bine pe primari, care au tăcut mai ceva decât s-ar fi aflat în bancă la școală! Să fie lașitate, de frică să nu rămână fără fonduri de la Consiliul Județean, sau pur și simplu le place acest stil dictatorial de conducere?
Adrian Țuțuianu și-a susținut vorbele cu o statistică. Există în baza de date a Electrica, încasatorul prin contract al taxei de habitat, 200.995 de clienți, din care 130.500 plătesc integral tariful pentru ridicarea și transportul gunoiului, 36.607 îl plătesc doar la jumătate, iar 33.888 nu-l plătesc deloc, prin bunăvoința edililor.

Prin urmare, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a cerut un control amănunțit al scutirilor pe fiecare localitate în parte. Au fost deja ”puricate” 17 comune și a reieșit că 2.822 de dâmbovițeni din aceste localități beneficiază de scutire 100% de la plata taxei de habitat fără niciun document justificativ.

Țuțuianu a insistat asupra faptului că verificările vor continua și le-a cerut primarilor ca până pe 10 mai să reevalueze fiecare în parte scutirile la plata taxei de habitat acordate.

La final, se va institui un sistem unic de acordate a acestor facilități, fiindcă interesul este să plătească taxa de habitat cât mai mulți dâmbovițeni.

View My Stats