Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 12, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Adolescent tâlhărit, ziua în amiaza-mare

Adolescent tâlhărit, ziua în amiaza-mare 

Lucrătorii Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de T.V., din localitatea Măneşti, că fratelui său T.N., de 17 ani, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Târgovişte, i-a fost sustras de la gât un lănţişor de argint, de către două persoane necunoscute.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii au identificat cele două persoane ca fiind numiţii C.F., de 20 de ani şi C.C, de 17 ani, ambii din municipiul Târgovişte, stabilindu-se că după ce au sustras lănţişorul de argint l-au valorificat contra sumei de 23 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a preîntâmpina comiterea unor astfel de fapte, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:
– Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate.
– Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice(restaurante, discoteci); este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi.
– Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ, deplasaţi-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit.
-Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări etc.).
– La urcarea sau coborârea din autoturism, când vorbiţi la telefonul mobil, dacă nu sunteţi atenţi puteţi deveni foarte uşor victimele infractorilor.
– La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni; nu staţi cu spatele spre aceste locuri.
– Folosiţi orice motivaţie pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute sau când vi se pare ceva suspect, dacă este cazul sunaţi la uşa unui vecin de la parter;

Biroul de presă IPJ Dâmboviţa

View My Stats