Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ADMINISTRATOR DE FIRMĂ, DAT PE MÂNA PROCURORILOR PENTRU MUNCĂ LA NEGRU! Acesta avea la lucru şase muncitori cărora nu le întocmise contracte

ADMINISTRATOR DE FIRMĂ, DAT PE MÂNA PROCURORILOR PENTRU MUNCĂ LA NEGRU! Acesta avea la lucru şase muncitori cărora nu le întocmise contracte 

În luna ianurie 2013 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat în domeniul relaţiilor de muncă 121 de controale în urma cărora a aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei. Amenzile pentru munca la negru au reprezentat 70% din valoarea totală a amenzilor aplicate.

„8 persoane au fost identificate muncind fără forme legale iar un angajator a fost trimis către organele de cercetare penală pentru primirea la muncă a 6 persoane fără întocmirea contractelor individuale de muncă.

Celelalte amenzi s-au aplicat pentru neacordarea repausului săptămânal şi pentru completarea necorespunzătoare a Registrului de evidenţă a salariaţilor.

În luna ianuarie 2013 nu au fost primite notificări privind concedierile colective.

Pe probleme legate de securitate şi sănătate în muncă au fost controlaţi 130 de angajatori şi s-au aplicat amenzi în valoare de 43.000 de lei. Un angajator a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru împiedicarea efectuării controlului de către inspectorii de muncă”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmboviţa.

View My Stats