Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2024
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » FOTO: Administraţie de nota 10 la Voineşti. Pod, construit de la zero în 30 de zile!

FOTO: Administraţie de nota 10 la Voineşti. Pod, construit de la zero în 30 de zile! 

În comuna Voineşti, din judeţul Dâmboviţa, s-au realizat, în ultimii 8 ani, proiecte la care alte comunităţi nici măcar nu visează. Spre exemplu, Voineşti este singura localitate din Dâmboviţa şi între puţinele din România unde există campus preuniversitar pentru liceeni, la fel ca în Occident, şi tot Voineşti este singura localitate din Dâmboviţa în care părinţii pot vedea on-line ce fac copiii lor când sunt la grădiniţă.

Evident, lucrurile bune nu se pot realiza bătând din palme, dar oamenii au învăţat să aibă răbdare fiindcă ştiu că edilii nu au uitat niciodată de solicitările ce le-au fost înaintate. Şi au mai învăţat ceva cetăţenii din Voineşti! Să-şi achite taxele şi impozitele locale, fiindcă banii se regăsesc în investiţii ce le sunt utile. Cu mândrie, primarul Dănuţ Gabriel Sandu ne-a spus că, la sfârşitul lunii iulie, gradul de încasare a atins deja procentul de 80%. Prin urmare, administraţia locală are în derulare lucrări de maximă importanţă pentru comună.

pod gemenea bratulesti 3

În satul Gemenea-Brătuleşti este aproape gata podul de la intersecţia străzilor Valea Mare şi Ţânculeşti, investiţie susţinută integral din bugetul local. Este vorba despre 138.000 lei (1,38 miliarde lei vechi), la care se adaugă TVA. „Podul Înalt”, cum îl numesc riveranii, mai în glumă, mai în serios, va fi dat la gata în mai puţin de o lună de la demararea lucrărilor, adică la sfârşitul acestei săptămâni. Proiectul este unul complex şi presupune, totodată, apărări de mal solide, 50 de metri în amonte – pe ambele părţi şi 50 de metri în aval – doar pe dreapta. S-au realizat, de asemenea, praguri de fund.

pod gemenea bratulesti 2

„Era nevoie să construim acest pod, întrucât toamna şi iarna, efectiv, nu se putea circula în această zonă. La fel se întâmpla şi vara, ori de câte ori ploua mai mult. Doamne fereşte să fii izbucnit vreun incendiu, că maşinile de intervenţie nu aveau cum să ajungă la faţa locului”, ne-a explicat primarul Dănuţ Gabriel Sandu.

Tot în această perioadă, se lucrează la foc automat şi pentru realizarea împrejmuirilor la şcolile din Suduleni (I-IV şi V-VIII) şi Gemenea-Brătuleşti (I-IV). Şi această investiţie, în valoare de aproximativ 200.000 lei (2 miliarde lei vechi), este plătită din bugetul local, adică din taxele şi impozitele încasate de la locuitorii comunei. Proiectul este unul în continuare. În 2013, Primăria a realizat astfel de lucrări la Liceul Tehnologic şi Şcoala Voineşti, în 2015 – la şcoala şi grădiniţa din Gemenea-Onceşti, iar în 2017 şantierul se va muta la Şcoala Izvoare.

gard scoala bratulesti

Primarul Dănuţ Gabriel Sandu ne-a spus că a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale contractul de finanţare, în baza OG 28/2013, pentru asfaltarea a 6 km de drumuri comunale. Este vorba despre trei străzi în Gemenea-Brătuleşti, respectiv Valea Mare, Ţânculeşti şi Valea Teodoreştilor, şi două străzi în Voineşti: Păpuşeti şi Bazinului de Apă. Consiliul Local Voineşti va contribui cu o cofinanţare de 140.000 lei (1,4 miliarde lei vechi). Valoarea totală a proiectului este de 4.198,582 lei. Investiţia a fost lansată în licitaţie publică pentru desemnarea constructorului şi, cel mai probabil, în luna septembrie 2016, se va da ordinul de începere a lucrărilor.

danut gabriel sandu

Ambiţia edilului Dănuţ Gabriel Sandu, care şi-a început în această vară al treilea mandat în fruntea comunei Voineşti, este ca, în anul 2020, să nu mai existe în localitate nicio uliţă neasfaltătă. În prezent, au mai rămas de modernizat aproximativ 20 km de drumuri. Fiind vorba de străduţe foarte înguste, nu pot fi incluse în programele cu fonduri europene. Prin urmare, spune primarul, lucrările vor fi suportate integral din bugetul comunei.

pod gemenea bratulesti 4

View My Stats