Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ABATERILE JUDECĂTORILOR ŞI PROCURORILOR AR PUTEA FI VERIFICATE DIRECT DE MINISTERUL JUSTIŢIEI! Proiectul de lege a fost lansat în dezbatere publică

ABATERILE JUDECĂTORILOR ŞI PROCURORILOR AR PUTEA FI VERIFICATE DIRECT DE MINISTERUL JUSTIŢIEI! Proiectul de lege a fost lansat în dezbatere publică 

Abaterile disciplinare ale procurorilor si judecatorilor ar putea fi verificate direct de catre Ministerul Justitiei, se arata intr-un proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica de institutie. Concret, in cadrul Ministerului va functiona o Comisie care va analiza toate sesizarile impotriva magistratilor.

Conform proiectului de act normativ, Comisia va fi constituita din trei membri, judecatori sau procurori detasati in cadrul Ministerului Justitiei, desemnati direct de ministrul Justitiei.

In documentul citat se arata ca sesizarile formulate in materia raspunderii disciplinare a judecatorilor si procurorilor trebuie sa cuprinda urmatoarele mentiuni:

numele, prenumele, domiciliul persoanei care formuleaza sesizarea;
numele, prenumele, functia detinuta si institutia in care isi desfasoara activitatea persoana impotriva careia este formulata sesizarea;
descrierea faptei ce constituie abatere disciplinara;
indicarea, cel putin cu aproximatie, a datei la care fapta a fost savarsita;
aratarea dovezilor pe care se sprijina sesizarea;
semnatura persoanei ce formuleaza sesizarea.
In plus, sesizarea va fi formulata in scris si va fi insotita, in masura in care este posibil, de inscrisurile care o sustin.

Dupa verificarea documentelor, daca din continutul sesizarii nu rezulta indicii temeinice privind savarsirea unei abateri disciplinare, lucrarea se claseaza, iar Comisia va informa persoana care a formulat sesizarea in termen de 30 de zile de la inregistrare.

Sursa: avocatnet.ro

View My Stats