Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » A STAT 5 ANI ÎN PUŞCĂRIE PENTRU O CRIMĂ PE CARE NU A COMIS-O! Nici acum n-a renunţat la tricoul purtat prin tribunale, pe care şi-a imprimat cu litere mari: NEVINOVAT

A STAT 5 ANI ÎN PUŞCĂRIE PENTRU O CRIMĂ PE CARE NU A COMIS-O! Nici acum n-a renunţat la tricoul purtat prin tribunale, pe care şi-a imprimat cu litere mari: NEVINOVAT 

„N-am crezut că pot să fac o zi de puşcărie! Cu toate acestea, am fost închis în ţara mea, pentru o faptă bună! Am dat dovadă de reacţie civică şi de omenie”, este mărturisirea unui om, care are puterea să zâmbească, simţind că-şi va găsi curând dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Pe 18 februarie 2013, Ioan Moroe a tras din nou în plămâni aerul libertăţii, după cinci ani irosiţi în spatele gratiilor, pentru moartea unui om, care n-a pierit de mâna sa. Nici acum n-a renunţat la tricoul purtat prin tribunale, pe care şi-a imprimat cu litere mari: NEVINOVAT.

În noaptea tragediei, care i-a răpit şapte ani din viaţă – cât au durat cercetarea, procesele şi detenţia – s-a întâmplat să se afle în Muscel. Având o casă de vacanţă la Câmpulung, pe strada Richard, nu s-a mai dus la Piteşti, unde locuia, ci a rămas să vizioneze la televizor meciul dintre Real Madrid şi FC Lyon.
În noaptea de 13 septembrie 2005, bărbatul dormea, când s-a trezit cu nepoata lui Lucian Micudă, şef la Ordine Publică la Poliţia Câmpulung, care striga speriată: „Veniţi, veniţi, că a intrat unul peste noi în casă, să ne omoare!” „Când am ajuns eu la ele la poartă, mama poliţistului, Sevastiţa Micudă, şi cumnata acestuia, Gelentina Micudă, îl scoseseră pe om din curte. Atunci, mi-au zis: „Dane (n.r. prenumele cu care i se adresează cunoscuţii lui Ioan Moroe), l-am dat afară din curte şi el a luat-o în partea aceea (n.r. spre Grui).”, a rememorat el acel episod nefericit din toamna anului 2005.

Prin urmare, când a venit într-un suflet la gospodăria vecinelor, care l-au chemat în ajutor, Ioan Moroe n-a apucat să-l vadă pe intrus. Ulterior, s-a aflat că acesta se numea Aurel Rizoiu, avea 71 de ani şi suferea de Alzheimer.

„Nu ştiam cine e omul, nu-l văzusem în viaţa mea. Atunci, am plecat pe drum, împreună cu Gelentina Micudă (n.r. cumnata lui Lucian Micudă). În pantă, unde drumul este foarte stricat, omul era căzut. „Măi, Gelentina – i-am spus cumnatei poliţistului – uite pe unul căzut aici”. Ea s-a uitat la el şi a zis: „Ăsta e”. „Cum e ăsta?”, am întrebat-o, fiindcă mi s-a părut inofensiv. „El e”, i-a confirmat vecina, împreună cu care Ioan Moroe l-a ridicat pe Aurel Rizoiu şi l-a pus în şezut.

CITEŞTE AICI POVESTEA ACESTUI OM CARE A PLĂTIT CU ÎNCHISOAREA FIINDCĂ A SĂRIT ÎN AJUTORUL UNOR VECINE

View My Stats