Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 23, 2024
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » 60 DE ELEVI DE LA ECONOMIC DEVIN PENTRU O ZI ”UMBRA” UNOR ANGAJAȚI! Acțiunea este menită să-i scape de întrebările privind cariera

60 DE ELEVI DE LA ECONOMIC DEVIN PENTRU O ZI ”UMBRA” UNOR ANGAJAȚI! Acțiunea este menită să-i scape de întrebările privind cariera 

60 de elevi din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște vor petrece o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituție, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev. Totul pentru a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile pe care le presupune meseria respectivă.

Această experiență îi va ajuta să găsească răspunsuri mai clare la întrebări de genul ”Ce vreau să devin după ce termin școala?” sau ”Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”.

Programul internațional de orientare profesională Job Shadow, aflat la a XI-a ediție, este derulat de organizația Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localități din toată țara.

Ziua de shadowing se va încheia pe 3 aprilie cu o ceremonie organizată la Colegiul ”Ion Ghica”, la care vor participa toți elevii și reprezentanții companiilor și instituțiilor implicate.

”Programul Job Shadow Day este o oportunitate pentru elevii Colegiului Economic Ion Ghica de a lua contact cu piața muncii, de a vedea cum se desfășoară în plan real o zi de lucru a unui angajat dintr-o organizație/ firmă/ instituție, toate acestea contribuind la dezvoltarea competențelor profesionale și îmbunătățirea culturii antreprenoriale, pe care o primesc în școală prin modulele de specialitate, laboratorul firma de exercițiu sau disciplina educație antreprenorială”, ne-a declarat prof. dr. Suzana Ilie, director Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște.

View My Stats