Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 12, 2024
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » 4 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU JUDECĂTOAREA RECLAMATĂ DE AFACERISTUL PETRU BLANDA! Dâmbovițeanul a susținut că i-a plătit 200.000 de euro să intervină la Curtea de Apel Ploiești

4 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU JUDECĂTOAREA RECLAMATĂ DE AFACERISTUL PETRU BLANDA! Dâmbovițeanul a susținut că i-a plătit 200.000 de euro să intervină la Curtea de Apel Ploiești 

Maria David, fostă judecătoare la Inalta Curte de Casație și Justiție, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Practic, judecătoarea David a fost dată în gât de omul de afaceri dâmbovițean Petru Blanda care a susținut în fața procurorilor că i-a dat magistratului suma de 200.000 de euro pentru ca aceasta să intervină pe lângă judecătorii Curții de Apel Ploiești.

Lumea Justiției a publicat minuta deciziei ICCJ de condamnare a fostei judecătoare Maria David:

”Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de MINISTERUL PUBLIC – PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE-DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE si de recurenta intimata inculpata DAVID MARIA impotriva sentintei penale nr. 1352 din 9 octombrie 2012, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala in dosarul nr.2216/1/2012.

Deduce din durata pedepsei aplicate inculpatei durata retinerii si a arestarii preventive a acesteia de la data de 28 februarie 2012 la 11 februarie 2013. Obliga recurenta intimata inculpata la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 50 lei, reprezentand onorariul aparatorului desemnat din oficiu, pana la prezentarea aparatorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”.

Fosta judecatoare Maria David a fost trimisa in judecata in 21 martie 2012 pentru trafic de influenta, in stare de arest preventiv, de catre procuroarea Mariana Alexandru de la Sectia I-a a DNA, prin rechizitoriul nr. 26/P/2012, verificat de procurorul sef al sectiei Lucian Papici.

Potrivit rechizitoriului, judecatoarea Maria David a pretins si primit suma de 200.000 euro, pentru a interveni pe langa judecatorii Mihai Paul Fratilescu, Florentin Teisanu si Viorel Mihai Tudoran, de la Curtea de Apel Ploiesti, care aveau spre judecata un recurs pe o reviziuire declarat de Petru Blanda, denuntator in cauza, a unei condamnari la 3 ani de inchisoare cu executare pentru o serie de infractiuni de natura economica.

View My Stats